Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi je Marijan Zuber

Varaždin sređuje katastar i zemljišne knjige nakon 90 godina, zaslužni umjetnici dobit će svoje ulice

Zaslužni umjetnici dobit će svoje ulice, prvi je Marijan Zuber
Foto: Grad Varaždin
30.09.2020.
u 12:16

Pokojni profesor Marijan Zuber bio je jedan od najistaknutijih hrvatskih glazbenih pedagoga, dugogodišnji ravnatelj varaždinske glazbene škole. U ime obitelji zahvalila je njegova kćer Renata Vitković Zuber.

U Varaždinu je pričvršćivanjem ploče s imenom Marijana Zubera na zid zgrade počeo projekt postavljanja novih 125 uličnih i 30 mjesnopisnih ploča. Dijelu nekadašnje Bakačeve ulice, od Gajeve do Šenoine prema varaždinskoj tržnici, dano je novo ime u okviru reambulacije i nove katastarske izmjere, s osnivanjem nove zemljišne knjige u katastarskoj općini Varaždin, koja je pri završetku.

- Postavljanjem novih ploča uspostavit će se novi adresni sustav grada Varaždina što je pretpostavka da konačno uredimo katastar i zemljišne knjige. To su poslovi koji se rade nekoliko puta u povijesti, a zadnji put se to u Varaždinu radilo prije devedeset godina - rekao je Čehok. U novim zemljišnim knjigama znat će se kojoj čestici pripada koje zemljište, kojem dijelu grada i kojem adresnom sustavu.

- To će nekim građanima stvoriti poteškoće jer će morati promijeniti adresu. No, svima smo osigurali da im to Grad refundira i da to mogu obaviti bez prevelikog čekanja u policijskoj upravi na posebnom šalteru - istaknuo je i dodao da će mnogi zaslužni varaždinski umjetnici dobiti imena ulica.

Pokojni profesor Marijan Zuber bio je jedan od najistaknutijih hrvatskih glazbenih pedagoga, dugogodišnji ravnatelj varaždinske glazbene škole. U ime obitelji zahvalila je njegova kćer Renata Vitković Zuber.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije