Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varaždin

Varaždin ne raskida ugovor s Pataftinom tvrtkom za otpad

davor patafta (1)
Boris Šćitar/Pixsell
15.09.2011.
u 14:21

Gradsko vijeće zadužilo je sve nositelje izvršne vlasti u gradu, resorne upravne odjele i djelatnike da učine sve da se spriječi svaka moguća šteta

Varaždinsko gradsko vijeće danas nije prihvatilo prijedlog zaključka o pokretanju postupka utvrđivanja pravne valjanosti ugovora o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada s tvrtkom Vis, članicom T7 grupe Davora Patafte.

Takav je zaključak predložilo 17 vijećnika smatrajući da je ugovor sklopljen prije početka javne nabave i to pod izlikom i fingiranom žurnošću.

Gradsko vijeće smatra da nije ovlašteno i ne može se upuštati u komentiranje predmeta u kojima DORH i Uskok istražuju jer bi se i osobe uključene u istragu u svojstvu svjedoka mogle izložiti kaznenom progonu.

Vijećnici smatraju nepotrebnim da se predmeti i ugovori dostave DORH-u jer ih DORH i Uskok imaju od samog otvaranja istrage.

Gradsko vijeće zadužilo je sve nositelje izvršne vlasti u gradu, resorne upravne odjele i djelatnike da se učini sve da se u potpunosti spriječi svaka moguća šteta ili ekološki incident na lokaciji odlagališta bala komunalnog otpada u Brezju, kao i da poduzmu sve radnje i postupke za njihovu hitnu sanaciju.

Ključne riječi

Komentara 9

IW
iwek
17:13 15.09.2011.

Pitanje Gradskom vijeću Varaždina : Da vam je gospodo poznato da je Patafta kupio postrojenje za preradu smeća i instalira ga u Varaždinu KOJE JE BILO RASHODOVANO U AUSTRIJI DAKLE ZASTARJELO! Istina, nabavio je neke strojeve kako bi prikrio \"staruaru kramu\" koju će Varaždinci skupo plaćati a posljedice rada takvog postrojenja tek će se naknadno osjetiti u okolišu! Zašto se ne angažira neovisna tehnička komisija koja će ispitati postrojenja koja upravo postavlja Patafta?

DU
Deleted user
18:30 15.09.2011.

@ iwek e zato jer i ti i ja zivimo u zemlji cudesa i neodgovornosti potpomognute nesposobnom izvršnom i zakonodavnom vlascu.

ME
mellifera196666
16:52 15.09.2011.

Ništ čudno,svi ti vječnici kaj stoje uz Pataftu i Čehoka imaju itekak dobre osobne razloge.Kaj vrijede izbori za novog gradonačrlnika Varaždina kad je stari poglavica zakopal Indijance na 30 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije