Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačno uhićen

Varalica s 'tisuću lica' uhvaćen u Sarajevu gdje se godinama krio

20.03.2015.
u 09:06

Prošli tjedan policiji je pobjegao 'pred nosom' nakon prometne nesreće u Mostaru

Eldin Komad, diljem BiH poznati prevarant iz Čapljine s adresom u Sarajevu, ponovno je uhićen. Ima čitavu lepezu tjeralica, a posljednje su iz Širokog Brijega i Banje Luke.

Prošlog je tjedna, i to ubrzo nakon što je izišao iz mostarskog zatvora, pred policijom 'nestao' poslije prometne nesreće s unajmljenim vozilom na ulazu u Mostar. Prethodno mu je povjerovao vlasnik sarajevske rent-a-car agencije Mirza Bešić, koji je najprije saslušao njegovu vrlo uvjerljivu priču da je zaposlenik Granične policije BiH i da mu je auto ukraden te da mu je potreban drugi za put u Mostar. Ipak, Bešić je ubrzo posumnjao, ali je Komad već bio nedostupan. Naknadno ga je uspio dobiti pa je pitao hoće li preuzeti svoje stvari koje su mu ostale u autu. No, Komad mu je samo odgovorio da će mu taksijem poslati ključeve i prometnu dozvolu, što je i učinio.

Podsjećamo, Komad je zatvaran i osuđivan u više navrata. No, zbog nepovezanosti sustava, nalazio bi se na slobodi. Svojim žrtvama redovito se predstavljao kao zaposlenik međunarodne organizacije, član Parlamenta, zaposlenik policijskih agencija... Od žrtava je uzimao novac i na ime obećanja da će zaposliti njihovu djecu, vlasnicima ugostiteljskih objekata predstavljao se kao inspektor te od njih tražio mito kako ne bi prijavio nepravilnosti u njihovu radu, a u jednom slučaju je čak bio i ''gradonačelnik New Yorka''.

>> 'Ja sam brat Momira Bulatovića i sredit ću vam novac iz EU fondova'

Komentara 8

DU
Deleted user
09:33 20.03.2015.

Nagradno pitanje: ima li takvih u Hrvatskoj?

Avatar @proma_trač
@proma_trač
12:02 20.03.2015.

Pa jest možda protuzakonito ali meni opet nekako simpatično... Hhahaa gradonačelnik New York a... mislim da su mu Bisanci i crveni tepih prostrili.

AA
aabbcc
10:13 20.03.2015.

..predstavljao se kao inspektor te od njih tražio mito ____ hihaahii... i jos i danas tamo ugostitelji misle da je pravi, pravcati Inspektor !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije