Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAO PET GODINA

'Ja sam brat Momira Bulatovića i sredit ću vam novac iz EU fondova'

srpska policija
Foto: Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL
05.01.2015.
u 19:45

Budimir Bulatović predstavljao se kao brat Momira Bulatovića, bivšeg predsjednika vlade Savezne Republike Jugoslavije

Prošli tjedan uhićen je Budimir Bulatović, varalica koji je manipulirao općinama u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori te je mnoge gradove i tvrtke oštetio za stotine tisuća eura, javljaju Večernje novosti.

No njegovo uhićenje za bolje upućene nije iznenađenje. Naime, Budimir Bulatović se posljednjih godina predstavljao kao koordinator Europske ekspertske grupe, inače nepostojeće organizacije. Varao je na način da je u manje sredine u Srbiji Crnoj Gori i Republici Srpskoj dolazio na preporuku nižih stranačkih činovnika stranke na vlasti u tom gradu koje bi obično regrutirao u kavanama. Kada bi mu oni ugovorili sastanke s općinskom čelnicima. dolazio je u crnim limuzinama i u pratnji suradnika. Objašnjavao je kako može preko Europske grupe izlobirati u EU da se iz bruxelleskih fondova dodjele sredstva za projekte u Srbiji, a njegova cijena je bila četiri posto od uplaćenog novca. Nakon što bi partnerima poslao lažne obavijesti s falsificiranim uplatnicama iz Bruxellesa da su tražene pomoći odobrene, tražio je da mu se odmah uplati četiri posto na što su mnogi nasjeli, pišu Večernje Novosti.

Budimir Bulatović predstavljao se kao brat Momira Bulatovića, bivšeg predsjednika vlade Savezne Republike Jugoslavije. No njegov bliski rođak za Večernje novosti potvrdio je da Budimir s Momirovim dijelom obitelji nema nikakve veze. Da je riječ o varalici, znalo se već pet godina, no Budimir je uhićen tek pretposljednjeg dana prošle godine. Između ostalih, prevario je Grad Banjaluku u Bosni, Svilajnac i Ćupriju u Srbiji, kompanije Celeks, Mtel...

>> Lažno se predstavio kao djelatnik Centra za socijalnu skrb

Komentara 3

DU
Deleted user
23:21 05.01.2015.

Kako me to podsjeća na hvala bogu krepanu jugu.

Avatar d-ano
d-ano
11:13 06.01.2015.

Nasi politaciri varaju nas jos vise godina kace oni u zatvor.

JA
jamanuša
15:00 06.01.2015.

prava jugoslavenska posla, more svakako osim pošteno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije