Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐUGORJE S hodočasnicima koji se u sve većem broju okupljaju u selu Bijakovićima gdje se Gospa punih 15 godina ukazivala vidjelici Vicki Ivanković-Mijatović

Vapaji pred Vickinom kućom

hrv-vapaji-txt.jpg
import
20.06.2005.
u 17:10

Vjerujem da će milostiva Gospa olakšati patnje moga Emanuela. Mnoge su majke sa svojom djecom došle u Međugorje tražeći pomoć i čuda. Blažena Djevica Marija i Isus mnoge su razveselili ozdravivši im djecu i zato i ja vapim za ozdravljenje moga sina. Teško je s njim bilo i putovati jer ima nekoliko epileptičnih napada na dan. No, sve se izdrži kad vas vjera nosi. Ja sam samo jedan mrav među tisuću okupljenih koji mole. Molim se samo za zdravlje moga Emanuela. Sve je dobro dok sam ja još uz njega, ali što će biti kad mene više ne bude? Pogledajte kako je ushićen. On zna gdje smo, objasnila sam mu. S velikim nestrpljenjem čekao je naš put. Međugorje je okrjepa za moju dušu  kazala nam Marija iz Italije, koja nije krila emocije. U Međugorju suze se i ne kriju, niti ih se tko stidi.
Marijine su molbe uslišene. Uspjela je probiti se kroz tisuće vjernika i doći do kuće ispred koje moli međugorska vidjelica Vicka Ivanković-Mijatović. Toga jutra, dok je dječakovo tijelo treperilo od neizvjesnosti i uzbuđenja, svoju ruku na njegovu glavu spustila je Vicka moleći Gospu za njegovo ozdravljenje.

Euforija
Tiho lelujanje mnoštva koje moli presijeca krik. Euforija i oduševljenje kulminira kad je pred njih stala Vicka. Suze se pretvaraju u osmijehe... Vicka je došla nakon nekoliko mjeseci izbivanja  bila je bolesna  moliti s vjernicima. Svatko od hodočasnika želi dodirnuti Vicku, mahnuti joj i nasmiješiti se. Ona blagim pogledom uzvraća ljubav i poštovanje. Nakon zajedničke molitve, sklapa ruke. Tšina je odjekivala poljem, tišina u kojoj je samo ona molila...
Nakon dvosatne molitve, razgovarali smo s Vickom upravo u sobi u kojoj joj se Gospa ukazivala punih 15 godina.
U sobi ukazanja
U petak, 25. o. mj., 24 su godine od ukazanja Blažene Djevice Marije djeci u Međugorju. Vicki je tada bilo 16 godinu.  Gledala sam u smjeru u kojem su gledale Milka, Mirjana i Ivanka, ali nisam mogla ništa vidjeti  prisjeća se Vicka toga dana.  Odjednom mi se glava sama, ne mojom voljom, podigla točno prema mjestu ukazanja. Ja sam Blažena Djevica Marija, ne bojte se, rekla je. Glas joj je bio kao glazba koja se ne može ni s čim usporediti. A njezina ljepota! Ne postoji ništa tako lijepo kao Gospa. Jednom smo je pitali: "Draga Gospe, zašto si tako lijepa?" "Lijepa sam zato što ljubim. Ljepota ne dolazi izvana, nego iz dubine našeg srca i duše, odgovorila je  s ushićenjem priča nam Vicka. Nikad nisu osjetili strah, napominje, a prošli su mnoge turture, doživjeli maltretiranja. Teškoće su, ističe, više osjetili progonitelji.
 Čovjek se nada da će se iz ljudske zločestoće nešto dobro izroditi. Jer da smo mi svi dobri, da nema zloće, Gospa ne bi trebala niti dolaziti. Nikad nikoga ne treba odbacivati  napominje.

Znak
Vicki, Mariji i Ivanu Gospa se svaki dan ukazuje, obično nakon molitve svete krunice, 20 minuta do 19 sati. Mirjani se ukazala za njezin rođendan, Ivanki za godišnjicu ukazanja, Jakovu za Božić.
 Dođe odjevena u sivu haljinu, s bijelim velom na kojemu je kruna od zvijezda. Oči su joj plave, kosa crna. Jagodice su joj rumene. Lebdi u zraku na sivom oblaku. Kad su veće svečanosti, Uskrs, Božić, godišnjica, sva je u zlatnome.
Za svaki Božić dođe s malim Isusom u naručju. Samo jednom, prije nekoliko godina,
Gospa je došla s Isusom koji je bio sav u ranama, s trnovom krunom... Kazala nam je: "Došla sam pokazati vam koliko je Isus trpio za sve nas"  prenijela nam je Vicka dio onoga što je čula i doživjela.
Prilikom jednog ukazanja Gospa je rekla da će ostaviti vidljiv, trajan znak kao potvrdu da je bila među vidiocima. Vidioci znaju točan datum i točan sat kad će to biti.
Gospa je Mirjani, Jakovu i Ivanki dala deset tajni i time završila ukazanja njima. Vicki, Mirjani i Ivanu dala je devet tajni koje se odnose na budućnost. Među njima je i treća, tajna vidljivog znaka.


Očekuje se oko 80.000 vjernika

Za godišnjicu ukazanja Blažene Djevice Marije očekuje se, kazao je međugorski župnik fra Branko Radoš, između 70 i 80 tisuća hodočasnika iz cijeloga svijeta. A u slavlju Gospina ukazanja s vjernicima radost molitve podijelit će i međugorski vidioci. Jakov, koji pola godine provodi u Americi, a pola u Međugorju, već je stigao iz Amerike, a Marija iz Italije, gdje živi. Na blagdan Ivandana 24. lipnja vjernici će se ujutro u šest sati okupiti ispred samostana sv. Ante na Humcu, odakle će poći na hodnju mira od Ljubuškog do Međugorja dugu 15 kilometara. Cijelog će se dana služiti mise, potom misa uočnica, euharistijsko klanjanje te cjelonoćno klanjanje. Prva misa na godišnjicu u subotu ujutro služit će se u šest sati, a središnja je misa navečer u 19 sati.


Počeci

Pokušali vidioce proglasiti duševno bolesnima Prije 24. godine, u četvrtak 25. lipnja 1981., Blažena Djevica Marija ukazala se Ivanki Ivanović (rođenoj 1966.), Mirjani Dragičević (r. 1965.), Vicki Ivanović (r. 1964.), Ivanu Dragičeviću (r. 1965.), Ivanki Pavlović (r. 1965.) i Jakovu Čoli (r. 1971.). Nakon četiri dana policija je došla po vidioce. Tada su počele torture. Nakon saslušanja, djecu su odvezli u Čitluk na liječnički pregled. Liječnici su konstatirali da su djeca zdrava i normalna. Dva dana poslije tadašne su vlasti male vidioce, zajedno s roditeljima, odveli na psihijatriju. Htjeli su ih proglasiti duševno bolesnima, drogiranima, podložnima halucinacijama. No bez uspjeha liječnici su ustvrdili da su djeca zdrava. Tadašnji župnik fra Jozo Zovko rekao je djeci neka zamole Gospu da se ukaže u Crkvi. Od tada se u Međugorju svaki dan slave sv. mise.


Vidioci danas

Mirjana je udana i živi u Bijakovićima. Gospa joj se od 1992. godine ukazuje na njezin rođendan. Ivanka se udala 1985., a živi u Međugorju. Gospa joj se ukazuje jedanput na godinu. Ivan Dragičević oženio se Amerikankom pa pola godine živi u Americi, a pola u Međugorju. Jakov Čolo oženio se Talijankom, a Mirjana Pavlović se udala za Talijana te živi u Italiji. Vicka Ivanković udala se za Marija Mijatovića.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije