Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedočio sin Mike Špiljaka
Povratak na članak

Vanja Špiljak: Nisam uopće surađivao sa Stjepanom Đurekovićem

Istraga u INI - Kakve malverzacije! Prije Đurekovićeva bijega nisam imao ni dozvolu za uvoz nafte, kaže Vanja Špiljak

Komentari 21

MR
mrgud55555
23:25 20.07.2015.

kada ce se otkrit odakle tom spiljku sinu koljaca u partizanima sve to sto je ukrao u ini...sa svojim ocem zlocincem..miljarde dolara..i sto ne zivi u hrvatskoj vec ima strano drzavljanstvo...

VL
AN
ANTIkomunist55
00:47 21.07.2015.

djeca narodnih heroja... i dan danas rade djeca od ove djece a stoka sitnog zuba nek idalje trazi bilo kakav posao ili nek ide vani

VL
BR
Brandfackel2
23:23 20.07.2015.

Sram vas može biti zbog ovakvoga tendecioznoga izvještavanja iz Münchena. O ovoj Silvani Perici ne treba niti trošiti vrijeme i prostor. Ona neka sama sebe upita ima li uopće nekoga u životu (supruga, sina, kćer, mamu, tatu, brata ili sestru) koga iskreno voli?! Sumnjam da takve osobe uopće nekoga mogu iskreno voljeti ili da njih neko iskreno voli... Gnjusno i sustavno braniti monstruozni zločin ubojstva sa nekokoliko hitaca u nevinu žrtvu i masakriranje sjekirom u glavu nakon toga mogu samo monstrumi koji su i sami produkt te zločinačke mašinerije!

VL
DU
Deleted user
23:13 20.07.2015.

Ova dva zločinca s fotke još nisu svjesni da će krepati u zatvoru.

VL
HO
homofob
23:23 20.07.2015.

Nadam se da ce poslovni partneri - Vanje - nesto "skopcati": ne-suradivanje s - Vanjom - moze biti smrtonosnije nego cijepljenje protiv svinjske gripe!

VL
BL
Blizard
01:00 21.07.2015.

Naravno da nisi surađivao sa Djurekovicem jer je tvoj tatica već naredio likvidaciju istog ,sinovi narodni heroja stvorili su državu gdje se vozilo na par nepar ,koliko ste ogulili bivšu narodnu drzavu da ste danas svi uspješni poslovni ljudi diljem UE i svijeta ,tko se kada pitao za porijeklo vašeg novca i imovine ..u ime naroda odoh ja u Shvicarsku ! V . Špiljak triba te namjestiti pod valjak a onda napred nazad ...

VL
PG
poducavam-glupe
08:41 21.07.2015.

Vrlo atraktivna priča medijski minorno praćena kao ovom što su mu ukrali kruške iz voćnjaka. :)

VL
BR
braveheart11
10:40 21.07.2015.

da se radilo o djeci Vukovarskih branitelja ili drugih....siguran sam da bi se sve novine raspisale o tome....a posto se radi o djeci komunista....sve je ok.

VL
MA
Malenkost
12:40 21.07.2015.

Tko ce se od Novinara usuditi pretraziti i objaviti - gdje su narastaji bivsih visokih komunistickih duznosnika, gje su "zaposleni" te kakvo im je imovinsko stanje, u kojoj zemlji sad zive. A ako je moguce pitati ih za imovinski karticu. Ha Ha Ha !! O Josipovicu znamo podatke, ajmo dalje "Drugovi"

VL
DU
Deleted user
14:27 21.07.2015.

Đurekević je bio izgovor da se nemjerljivi novci ukradeni u INI pripišu njemu i da ga se likvidira. Stane Dolanc je zbog alibija za te novce Brozu i Špiljaku naredio likvidaciju Đurekovića. Ubojstva UDBE su strogo izvršavana prema nacionalnom ključu, Hrvat - Hrvata, Srbin - Srbina...tako se i održavalo "Bratstvo jedinstvo" i u podjeli zločina, pa su idiotarije da to ima nekakve veze sa bedacima tipa Arkan i srpskim kriminalcima. Mustać i Perković su možda tehnički egzekutori, ali i dalje jedini nalogodavci i organizatori su Špiljak i Broz. Oni su i danas nedodirljivi. Pametnome dosta.

VL
DU
Deleted user
08:27 21.07.2015.

veli taj kriminalac špiljak da su dica narodnih heroja radila u ini,vanja i drugovi di delaju dica i branitelji iz domovinskog rata?????????????????????????????????????vanja koliko je majki zavijeno u crno a ti delaš marinu u novom???biznismen vanja špiljak od ukradenog novca.

VL
KE
kentie
10:22 23.07.2015.

E vidiš odraneol po tom pitanju tatinih sinova u bivšoj državi je bilo više morala nego u današnjoj...Glede Miše Broza, tito nije htio da se njega favorizira...kao prvo htio je da završi studij u Zagrebu sa najugeldnijim sveučilištem u bivšoj državi i kao drugo da radi u gospodarstvu. Mišo Broz je diplomirao pravo, žena mu je liječnica, eto Saša Broz njegova kćer je redateljica, a za mlađeg unuka Tita ne znam što danas radi.

VL
KE
kentie
10:26 23.07.2015.

Tito nije mogao biti nalogodavac jer je pet godina stanovao u Kući cvijeća...ali Mika Špiljak i Stane Dolanc, e to je druga priča...

VL
PI
Pikador
02:19 14.05.2016.

Motiv ubojstva–vrati pare sine +++++++++++++++++++++++++++++++++++ Priča o ubojstvu Stjepana Đurekovića ima jedan dio koji se danas krije kao zmija noge. Obračun je to bio između samih komunista. Đureković je prije bijega na Novu 1982 bio komunist od najvećeg povjerenja ia i tada mu je SFRJ preko INA predstavništva kojeg je on bio direktor na njegov fizički osobni račun u Njemačkoj položila 122.000.000 USD . Iste godine kada je emigrirao iz SFRJ, u SFRJ je bio uvedena štednja „par-nepar i sniženje temp grijanja u službenim prostorijama (bolnice, škole, ministarstva ili SIZ-ovi) -. Samo slučajnost ??? -------------------------------------------------- Sapienti sat.

VL
PI
Pikador
02:18 14.05.2016.

Prešućene istine Zašto ni novinari niti njemački sud ne pronađu odgovore na pitanje što se je tako pok. Đureković zamjerio UDBI i u samo 13 mjeseci emigrantskog staža postao glavna meta smrtonosnog napada. Bez toga samo pljuvanje i zgražanje nekakoako nije vjerodostojno, jer svako posebno ubojstvo mora imati poseban motiv. To je abeceda u kriminalistici.

VL
KE
kentie
10:16 23.07.2015.

Društvo da se razumijemo, pa ima nas živih svjedoka iz tog vremena. Mika Špiljak koji je btw. bio Predsjednik SIV- 1972-1976, je u to vrijeme bio savezni sekretar za unutrašnje poslove, a predsjednica SIV-a Milka Planic...i sad zamislite ta afera sa sirovom naftom i međunarodni skandal za SFRJ koja je jako dobro kotirala u međunarodnoj zajednici.

VL
OD
odraneol
13:14 21.07.2015.

Tko je koga ubio to će odlučiti sud, ali nešto drugo me zgrozilo u ovom tekstu. Normalno da se taj izrabljivački samoupravni socijalizam morao raspasti kada su u njemu izrabljivana bila ( čitaj, morali su raditi ) čak i djeca najviših državih i političkih dužnosnika. Titov sin je morao raditi!? Pa, jel' to normalno? Da je Tito bio pravi poklonio bi sinu koju tvornicu ( da se bavi sportom "baci radnika na cestu" ), koju jahticu, nekoliko vila, dva-tri stančića od dvjestotinjak pišljivih kvadrata i bazenčićem, koji bijesni auto ( da može nekažnjeno gaziti djecu po cesti ) i koji restorančić u tišini zelenog pojasa ( da se mali ima gdje zabavljati s ostalom djecom partijskih glavešina ). Kakva je to jadna partija bila kada ni svom podmlatku nisu mogli osigurati ni takve sitnice! E, tko im je kriv što tada nije bilo HDZ-a.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.