Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
star oko 15 godina

Vandalizam u Dalmaciji: U novogodišnjoj noći posjekao bor na plaži, mještani zgroženi

Bor
Juraj Filipović
04.01.2021.
u 13:44

Motiv vandala nije poznat, a teško da će se i otkriti bez policijske istrage

Stanovnici naselja Grebaštica pokraj Šibenika ostali su šokirani kad su tijekom novogodišnjeg jutra zatekli posječen alepski bor na glavnoj mjesnoj plaži. Bor koji je prema riječima mještana star 15-ak godina, srušen je nasred plaže, dok vrh stabla pluta po morskom plićaku.

Mještani su prvotno pomislili da je bor srušilo orkansko jugo koje je tih dana puhalo, međutim uočeni su tragovi motorne pile budući da je bor posječen po preciznoj i ravnoj liniji, a što je otklonilo prvotnu sumnju o sili prirode. Posječeni alepski bor na plaži stoji već treći dan, a mještani su, kako nam kazuju, o svemu obavijestili nadležne službe.

"Kakva sramota, neviđeno. Ovo je nečija čista obijest koja ne smije proći nekažnjeno. Mi u selu se trudimo održati infrastrukturu funkcionalnom. Sadimo biljke, čistimo plaže, a onda dođe netko i napravi ovakvu nakaradnost", kaže nam jedna stanovnica Grebaštice.

Motiv vandala nije poznat, a teško da će se i otkriti bez policijske istrage premda mnogi mještani tvrde kako nije isključeno da se radi o nečijoj osveti ili nerazjašnjenim imovinsko-pravnim odnosima jer se samo nekoliko metara od posječenog bora nalazi ugostiteljski obrt.

"Ovo je bila smišljena akcija. Netko je iskoristio buku, galamu i pirotehniku na Silvestrovo i ostvario svoj morbidni naum. Sada ćemo se u selu organizirati i posaditi novi bor ili tamaris. Stalo nam je da imamo zelenilo i čisto more. Kako zbog nas samih tako i zbog kvalitete turističke sezone", dodaje gospođa s kojom smo razgovarali.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar bucka
bucka
15:00 04.01.2021.

Balkan...

SA
Samson99
16:48 04.01.2021.

Ha ha ha nemogu da vjerujem. Neki kreten srušio bor na obali a komentari se svode na drugi svjetski rat i Hrvate i Srbe.

MO
montello
17:46 04.01.2021.

tko god to radi kaznit ga s 100 000 kn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije