Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMENOVANJE

Valentino Franjić novi je predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost

Sjednica VNS-a
Ured predsjednika RH / Dario Andrišek
31.08.2021.
u 18:49

Valentino Franjić je dobro znan u sigurnosno-obavještajnom sustavu. Taj diplomirani pravnik i magistar političkih znanosti obnašao je dužnost pomoćnika ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) od 2011. do 2018.

Predsjednik Republike Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković supotpisom su, s 1. rujna, imenovali mr. sc. Valentina Franjića predstojnikom Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost. Dosadašnjoj predstojnici UVNS-a Maji Čavlović s 31. kolovoza istekao je mandat, pa je razriješena dužnosti.

Za imenovanje predstojnika ovog ureda koji obavlja značajne funkcije u hrvatskom obavještajno-sigurnosnom aparatu potrebna je suglasnost i predsjednika države i predsjednika Vlade, tako da je imenovanje Franjića znak da je oko ovog pitanja postignut konsenzus i nije bilo sporenja, što je svakako dobar znak za funkcioniranje države, a uoči većeg dogovora oko imenovanja desetaka novih diplomata (veleposlanika), dogovora koji se čeka već mjesecima.

Valentino Franjić je dobro znan u sigurnosno-obavještajnom sustavu. Taj diplomirani pravnik i magistar političkih znanosti obnašao je dužnost pomoćnika ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) od 2011. do 2018., dakle u mandatu čak trojice ravnatelja, Josipa Buljevića, Dragana Lozančića i Daniela Markića.

UVNS inače obavlja stručne i administrativne poslove za Vijeće za nacionalnu sigurnost i Savjet za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija, osigurava predsjednicima Republike i Vlade nadzor nad radom sigurnosno-obavještajnog sustava Hrvatske. Bave se i nadzorom i standardima informacijske sigurnosti u RH.

Komentara 2

SE
senijor121
21:13 31.08.2021.

Još jedan levi, rezultat kompromisa i popuštanja Plenkovića

MI
Mirabela
22:20 31.08.2021.

Koji amateri i diletanti !!! Nevjerovatno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije