Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odjenite se toplo

Kolona sjećanja uz olujan vjetar: Vakula objasnio kakvo nas vrijeme očekuje u subotu u Vukovaru

Fotografije Vukovara snimljene iz zraka  na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
16.11.2023.
u 13:33

U Vukovaru će puhati umjeren, povremeno i jak, na udare i olujan sjeverozapadni vjetar koji će pojačavati zbog pada temperature ionako izražen osjećaj hladnoće.

Ove će godine kolona sjećanja proći Vukovarom do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, gdje će državna i druga izaslanstva položiti vijence i upaliti svijeće. Vukovar je pod opsadom bio 87 dana, a bitka za taj istočnoslavonski grad završila je 18. studenoga 1991. okupacijom grada koja je potrajala sve do 15. siječnja 1998. i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, kojom su Vukovar i druga okupirana mjesta vraćeni u ustavno-pravni poredak Hrvatske. I ove godine očekuje se veliki broj ljudi u Vukovaru koji će odati počast žrtvi Vukovara.

A kakva nas prognoza čeka na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, otkriva glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

"Za razliku od petka, tijekom kojeg će gotovo diljem Hrvatske pasti barem malo kiše, a ponegdje će biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom, na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje prevladavat će suho, uz dosta sunčana vremena, ali prilično vjetrovito i svježe", kaže Vakula.

VEZANI ČLANCI:

U Vukovaru će puhati umjeren, povremeno i jak, na udare i olujan sjeverozapadni vjetar, koji će pojačavati zbog pada temperature ionako izražen osjećaj hladnoće. Najniža jutarnja temperatura zraka vjerojatno će biti od 2 do 5°C, a najviša poslijepodnevna između 6 i 8°C, kaže Vakula te dodaje kako uz prolazno više oblaka postoji i mogućnost gdjekoje kišne kapi.

"U Škabrnji malo, većinom čak i nimalo oblaka. I pritom toplije te vjerojatno i manje vjetrovito nego u Podunavlju, premda uz osjetan vjetar, uglavnom umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni – bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 4°C, a najviša poslijepodnevna između 10 i 13°C", naglašava Vakula. 

DHMZ je objavio i tablicu za tri dana vremenske prognoze u Vukovaru. 

Foto: DHMZ

"U petak u kopnenom području povremeno kiša, a nakon umjerenog jugozapadnjaka zapuhat će sjeverni vjetar i jačati. S razvedravanjem u dane vikenda hladnije, a mjestimice može biti slabog mraza. Bit će djelomice pa i pretežno sunčano, a umjeren vjetar će pojačavati osjet hladnoće. Oblačnije na istoku, gdje će i u subotu biti jakog vjetra. Na Jadranu u petak česta kiša, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Za vikend pretežno sunčano i hladnije. Bit će vjetrovito uz jugozapadnjak i jugo koje će potkraj petka okrenuti na buru, pa u subotu valja računati na jaku buru i sjeverni vjetar, prolazno i sjeverozapadni", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Video: Ovčara je mjesto najvećeg zločina u Domovinskom ratu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije