Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA

Vakula: Do subote uživanje u suncu, a onda nova promjena vremena. U gorju moguć i snijeg

Prvi ovogodišnji snijeg zabijelio Zagreb
Sanjin Strukic/PIXSELL
08.10.2020.
u 08:25

Prema kraju subote slijedi zamjetnije naoblačenje, uz mogućnost pljuskova uz granicu sa Slovenijom, a tijekom oblačnije, vjetrovitije i svježije nedjelje kiše će opet biti u većem dijelu unutrašnjosti. U najvišem gorju navečer čak raste vjerojatnost i za snijeg

Jučerašnju kišu do subote će zamijeniti sunce i vedrina. Danju će biti pretežno sunčano i mnogima za listopad ugodno toplo, no već iza subote stiže novo promjenjivo, kišovito i vjetrovito razdoblje, osobito na kopnu. Biti će hladnije od prosječnoga za ovaj dio godine. 

"U Slavoniji, Baranji i Srijemu četvrtak će biti većinom sunčan, uz prolazno umjerenu naoblaku te povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura od 7 do 10 °C, a najviša oko 18 °C. Svježije jutro nego u srijedu i toplije poslijepodne bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz puno vedrine ukrašene oblacima, te uz jutarnju maglu češću nego na istoku.

I u gorju u unutrašnjosti Istre moguća je jutarnja magla, nakon koje sunčano, većinom i vedro, osobito na sjevernom Jadranu, gdje će bura i tramontana slabjeti, ali će još i prijepodne ponegdje biti jake, na udare i olujne, uz more gdjegod i valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, u gorju uz mogućnost slabog mraza pri tlu, a uz more od 10 do 15 °C. Najviša poslijepodnevna oko 21 °C, u gorju 15 ili 16 °C.

Danju toplije nego u srijedu bit će i u sunčanoj Dalmaciji, ali nakon svježijeg jutra, posebice u unutrašnjosti. Prevladavat će umjerena, mjestimice i jaka tramontana, osobito na šibenskome području te na povremeno i jače valovitome otvorenome moru. I na jugu Hrvatske još u četvrtak prilično valovito i vjetrovito, ali i sunčano - ujutro uz temperaturu zraka od 14 do 16 °C, u unutrašnjosti i samo oko 10 °C, poslijepodne od 21 do 23 °C.

U petak i subotu toplije, ali na kopnu tek nakon svježeg jutra, tijekom kojega je slab mraz pri tlu moguć uglavnom u gorju. Ponegdje će biti i kratkotrajne magle, zatim umjerene naoblake. Prema kraju subote slijedi zamjetnije naoblačenje, uz mogućnost pljuskova uz granicu sa Slovenijom, a tijekom oblačnije, vjetrovitije i svježije nedjelje kiše će opet biti u većem dijelu unutrašnjosti. U najvišem gorju navečer čak raste vjerojatnost i za snijeg.

I na Jadranu u petak i subotu pretežno sunčano, najprije uz buru i tramontanu, zatim opet jačanje juga, koje će u nedjelju ponovno biti većinom jako, a na sjevernom dijelu zamijenit će ga još jača bura. Pritom će u nedjelju biti čestih pljuskova s grmljavinom, ponegdje vjerojatno i olujnog nevremena. Temperatura zraka u blagom porastu, posebice jutarnja, uz iznimku danju svježije nedjelje na sjevernom Jadranu", prognozirao je Zoran Vakula za HRT.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije