Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKE NEPOGODE

U većini Hrvatske na snazi narančasti alarm: Očekuju se obilni pljuskovi i jak vjetar

Jako nevrijeme zahvatilo Zagreb
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
07.10.2020.
u 08:41

Kasno poslijepodne sa zapada prestanak kiše i razvedravanje. Temperatura zraka bez većeg dnevnog hoda, uglavnom od 11 do 16, a na Jadranu od 15 do 20 °C.

Danas nas očekuje pretežno oblačno s kišom i mjestimice izraženijim pljuskovima, pri čemu će oborina lokalno biti obilna, osobito na sjevernom Jadranu te u gorskim i središnjim predjelima.

Kasno poslijepodne sa zapada prestanak kiše i razvedravanje. Slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak već prijepodne će okrenuti na prolazno jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjereno jugo i južni vjetar, na sjevernom dijelu i jak jugozapadnjak, od sredine dana u okretanju na sjeverozapadnjak i buru, podno Velebita s olujnim udarima.

Temperatura zraka bez većeg dnevnog hoda, uglavnom od 11 do 16, a na Jadranu od 15 do 20 °C. Također, za većinu Hrvatske danas je upaljen narančasti alarm koji označava opasno vrijeme, dok istok Hrvatske predstavlja potencijalno opasno vrijeme. 

Sutra razvedravanje

Na Jadranu se sutra očekuje sunčano vrijeme. U unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka, a u noći i rano ujutro u Podunavlju će biti oblačnije, mjestimice uz kišu. Ujutro u središnjim i gorskim predjelima mjestimice magla, navodi DHMZ.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u Slavoniji i Baranji i jak. Na Jadrana će puhati umjerena na srednjem i južnom dijelu i jaka bura te sjeverni vjetar. Najniža temperatura zraka na kopnu od 5 do 10, na obali i otocima između 11 i 16 °C. Najviša dnevna od 17 do 21 °C.

Za sutra nema posebnih upozorenja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije