Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Uzvici 'Ovo je Bosna!' u Mostaru isti su kao i uzvici na četničkim mitinzima u Hrvatskoj 'Ovo je Srbija!'

Zar se još jednom nije vidjelo da je Bosna i Hercegovina definitivno podijeljena!? Jer, prosvjedovali su samo Bošnjaci, ne i Hrvati i Srbi.

Komentari 135

BE
berava
12:32 15.02.2014.

Koga je briga sta Mesic misli.Hrvati u BiH moraju dobiti svoj entitet i tu je prici kraj.Nakon toga neka muslici ruse i pale po svojem entitetu,ali neka sami obnavljaju sto su unistili.

VL
DU
Deleted user
12:54 15.02.2014.

Naša djeca u Hrvatskoj ništa od ovoga ne razumiju. A zašto? Zbog totalne medijske blokade u Hrvata da se kaže prava istina o BiH, počevši od rata pa nadalje. Nikad u našim tiskovinama nisi mogao pročitati prave uzroke rata između Muslimana i Hrvata, naravno kad Vesnica kaže da smo mi agresori. Oni ne znaju, da dok smo mi hranili tisuće njihovih izbjeglica, Muslimani udaraju na Hrvate diljem Bosne, a kod nas je uvijek nećemo o tome. Važno je da nam djeci stalno pune glavu da su im Hercegovci nešto ukrali. Svaka čast Milanoviću ovaj put, ali prestanite se ispričavati i neka netko javno kaže kako su tenkovi oslobađali novac iz Hercegovačke banke u Mostaru. Nebu išlo više.

VL
HO
______HOS______
12:25 15.02.2014.

Svaka čast gosp. Ivkošiću!

VL
KI
Komentator_iz_dijaspore
14:02 15.02.2014.

ima tu dosta paralela izmedju velikosrpskog sovinizma i hegemonizma 1989 u SFRJ i danasnjeg muslimanskog ekskluzivizma i zeljom za absolutnom dominacijom u BIH.

VL
BO
Bogočin
12:51 15.02.2014.

Stvar je sasvim jednostavna. BiH može opstati samo kao istinske demokratska država na federalnim principima, gdje će svi narodi i svi građani biti ravnopravni. Ovo što sada imamo na djelu je sraz velikosrpske poltike koja žali pod svaku cijenu RS odcijepiti i pripojiti Srbiji, i velikobošnjačke politike koja želi stvoriti centralističku, unitarnu bošnjačku državu, u kojoj bi Srbi i Hrvati bili nacionalne manjine. Jedinu realnu i korektnu politiku u BiH zagovaraju Hrvati, a to je federalna država BiH. Zato i jesu nigdje jer iza Bošnjaka stoji SAD i Turska, a iza Srba, Srbija i Rusija. Tek prije nekoliko dana je EU parlament donio rezoluciju koja ide na ruku Hrvatima (ali realno i svima), jer se traži ravnopravnost za sve narode i federalni ustroj BiH. Nije slučajno samo dan kasnije nakon toga pokrenut ovaj "socijalni bunt", jer su moćnici izvana potpomognuti moćnicima iz političkih krugova u samoj BiH procjenili da je pravi trenutak za akciju. U svakom slučaju Hrvatski političari u BiH (ali u u Hrvatskoj) su dobro procjenili stanje i nisu nasjeli na političko nasilje i provokacije, poput ovih u Mostaru. Moram se i malo nasmijati na ovo "ovo je Bosna". Početkom rata u BiH na jednoj zgradi u Mostaru jedan velikosrbin je napisao "ovo je Srbija", a jedan pametan čovjek je ispod napisao "budalo ovo je pošta". Pametnomu dosta.

VL
KI
Kacavenda_i_Pahomije
13:04 15.02.2014.

Hrvati u BIH su debelo diskriminirani.cak im Muslimani biraju "predstavnika" komsica.koji absurd i farca. Dovedeni su na razinu manjine u vlastitoj zemlji i gotovo pred istrebljenje.Ekspressno Hrvatima dati svoj entitet I 25-30% BIH. Posavina se mora vratiti Hrvatima.inace nece biti mira nikada

VL
AA
aabbcc
13:29 15.02.2014.

Hebem ti to kad ni Mujo iz Doboja vise nije Bosanac !!!!

VL
SA
samazg
14:48 15.02.2014.

Bravo Ivkošiću! Ali teško će Hrvati u Hrvatskoj imati veliku sućut za ugnjetavanu "braću" u BiH... Nismo mi Srbi pa da nas"" sloga spašava....Hrvatima u Zg su često draži Srbi i jugonostalgičari ( a JNA im je zgazila zemlju) negoego Hercegovci ili Hrvati iz Bosne...Imam frenda kojeg su na poslu stalno omalovažavali kao Bosanca, a čovjek je bio dobrovoljac na Šibenskom bojištu....Djeca nam uglavnom slušaju Mesićeve šovinističke fore o Hercegovcima (na toj priči je dobio prvi mandat)... Usput, ovo ne govorim iz svog interesa nego kao netko tko vidi nepravdu i moć medijske sile...

VL
KI
Komentator_iz_dijaspore
13:31 15.02.2014.

pogledajte neutralne statistike u vezi rata u BIH pa ce vam svima biti jasno da su Hrvati BIH ptretrpili daleko najvece zrtve od svih ostalih. doslovno im je broj prepolovljen. a stoljecima absolutno vecinska hrvatska podrucja su okupirana poput Bosanskee Posavine i Srednje Bosne.

VL
SA
samazg
14:36 15.02.2014.

Upravo smo jutros slušali onu prekrasnu pjesmu o Hercegovini... "Hrvatska gruda nam sveta već tisuć ljeta...." Čestitke hercegovačkim Hrvatima što su ostali hladne glave i što nisu nasjeli na ovu kofol socijalnu priču s dubokom političkom pozadinom...

VL
KI
Komentator_iz_dijaspore
14:09 15.02.2014.

Hrvati BIh su u istoj situaciji kao Kopti u Egiptu. i jedni i drugi su oni jedini autohtoni stanovnici i bivsi valdajuci u svojim zemljama prije no sto ih je muslimanska agresije desetkovala i dovela pred istrebljenje.Hrvati BIH dodatno jos imaju smrtonosnu opasnost cetnickih velikosrpskih agresora koje su 1463 doveli turski okupatori iz BG pasaluka

VL
ĆA
ćaćaća
15:11 15.02.2014.

ali drugarici vesni pašu takvi uzvici..a njenom braci još i više..

VL
KI
Komentator_iz_dijaspore
13:35 15.02.2014.

Muslimani potajno zele kompenzirati pretpljeni gubitak muslimanski podrucja u Istocnoj Bosni, Foci, Bijeljini, Doboju, Prijedoru, Srebrenici (koje su im cetnici agresijom i genocidom uzeli) zauzimanjem tradicionalni hrvatski podrucja poput Srednje Bosne u federaciji BIH . te cak i Herecgovini. samomo naivac to ne vidi. prikirveno rade da Hrvate natjeraju da se izsele iz BIH i da onda zauzmu hrvatske teritorije i kompenziraju teritorijalne gubitke koje su im nanijeli cetnici. a ceh neka placaju Hrvati. ni krivi ni duzni.

VL
KI
Komentator_iz_dijaspore
14:36 15.02.2014.

i jos nestO. nije probelm uzvik "ovo je Bosna" . vec muslimanska ekskluzivisticka i hegemonisticka intolerantna interpretacija toga uzvika! jer Hrvatima BIH Bosna uopce nesmeta. dapace. zasto bi im smetalo vlastita bastina i korijeni? oni su tamo jedini autohtoni ii i povijesni narod. iapk su dali sve Kraljeve i jedini dandanas cuvaju i stite bastinu Srednjovjekovne Kraljevine i Drzave Bosne.

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
12:49 15.02.2014.

Ovo što se u Bosni danas događa nije to "daleko"od Hrvatske.Uradimo nešto na jedinstvu:Istarski,dalmatinski,slavonski,zagrađebački,međimurski,bosanki(katolika),hercegovački,iseljeni...to je jedan Korpus.Ne djelimo se učinite život snošljivim,da se može od rada živjeti a ne bit na teret jedni drugima....

VL
AS
asi2013
12:18 15.02.2014.

Povisimo mu apanaže za dvostruko, koliko taj radi za sve Hrvate diljem svijeta.

VL
KI
Komentator_iz_dijaspore
14:41 15.02.2014.

bio sam prije tri gosine u Sarajevu pa sam vidio prid Katolickom Katedralom stand gdje klinci od 14, 15 godina dijele letke na kojima se poziva na borbu protiv "Semitskog terorizma nad paletincima" . uzeo sam letak i na njemu je bio crtez na kojem cizma izraelskog vojnika gazi plaestinsku bebu. tekst na letku je bio antisemitican i niti Nacisti ga se nebi sramili. kasnije sam se prosetao Bascarsijom i tamo prid Dzamijom neki bradati crvenokosi BIH-Musliman nudi neku ekstremisticku fundamentalisticku literaturu. po izgledu se vidilo da je liku Bin laden "heroj a ne zlocinac". Nitko , ama bas nitko normalan sa takvim likovima ne zeli ziviti u jednoj drzavi. a kamoli da bi takvima vjerovao. i jos nesto: budite uvjereni da Amerikanci takvima NIKADA nece ukazati pomoc niti podrsku.Kao ni EU i ostatak civiliziranog svijeta. Toliko.

VL
BI
biby2611
13:32 15.02.2014.

Kad se spomene MESIC ja ne citam

VL
KI
Komentator_iz_dijaspore
13:46 15.02.2014.

Ili ce Hrvati BIH dobiti svoja konstitutivna i legalna prava kao ostala dva naroda - ili BIH biti nece. AMEN!

VL
KI
Komentator_iz_dijaspore
13:40 15.02.2014.

Hrvatska triba voditi mnogo aktivniju politiku u BIH i aktivno zastititi svoj hrvatski narod tamo. uostalom to njoj je i obaveza iz Daytonski ugovora u kojima je Hrvatska jedan od garanta obstojnosti BIH. ali u Daytonu je takodjer zapisano da Federacija BIH i Hrvatska cine Konfederaciju! a di je vise ta Konfederacija??? kako se toga nitko nemora drzati vise? jeli mozda zbog toga sto bi garantirala prava Hrvatima BIH? Hrvatska triba voditi mnogo aktivniju politiku u BIH ipak smo mi daleko najmocnija regionalna sila u regionu. Clanica smo NATOa i EUa.Uski Saveznici su nam Njemacka i USA. i ako se ikoga ista pita u regionu onda je to Hrvatska.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.