Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kupaš se u miru, a oni samo malo dalje izlijevaju cisterne s fekalijama. Snimili ih turisti

Čitatelji koji su poslali fotke rekli su da su već i ranije, pa i proteklog ljeta, osjetili smrad prolazeći cestom na toj lokaciji
19. kolovoza 2019. u 09:38 65 komentara 19884 prikaza
Plaža nedaleko Privlake
Foto: Danijel Lijović
Pogledajte galeriju 1/2

Građani su u okolici Privlake snimili uznemirujuće prizore - cisterne u prirodu izlijevaju sadržaj septičkih jama, to jest fekalije i razne kemikalije koje se koriste u kućanstvima.

Zlatni rat veliki ekološki problem Užas na Zlatnom ratu: 'Čak je i žalo, dokle pogled seže, poprimio boju fekalnih algi'

Jedan od takvih prizora snimio je turist u šumarku između naselja Sabunike i Privlake 11. kolovoza poslije 13 sati, a fotke je objavio Net.hr, koji navodi kako lokalna općina izdaje koncesije privatnim poduzetnicima, vlasnicima cisterni koji za naknadu prazne jame. Drugi čitatelji koji su poslali fotke rekli su da su već i ranije, pa i proteklog ljeta, osjetili smrad prolazeći cestom na toj lokaciji.

U županiji kažu da je problematika u nadležnosti lokalne samouprave, a iz općine Privlaka odgovor je dobiven mailom nakon peripetija s nejavljanjem na telefone. Načelnik općine Gašpar Begonja potpisuje odgovor u kojem je navedeno da je "koncesionar osigurao parcelu na kojoj se vrši izljev otpadnih voda na lokaciji Sv. Kata, a na kojoj se provode mjere obvezne preventivne dezinsekcije minimalno jedanput mjesečno u razdoblju od travnja do rujna, a po pozivu i potrebi i više". 

Begonja je također naveo da je općina već primala prijave i pritužbe, ali da komunalno redarstvo nije utvrdilo propuste, te da je koncesionar na informativnom razgovoru rekao da se zbrinjavanje provodi na za to previđeno mjesto, u jame u njegovu vlasništvu.

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

  • rasta sev:

    Ministru turizma najvažniji je porast noćenja, sve ostalo nije bitno, kakva kanalizacija koji vodovodi samo rast broja makar 1%, da li će nam se to sve jednog dana pokazati kao veliki promašaj o tome nitko ne razmišlja.Kad se ugled jednom ... prikaži još! naruši nikad se više ne može vratiti, trasiramo si put bez povratka pomalo ali sigurno.

  • killdozer:

    1. Ispumpaj fekalije po 1000kn po cisterni , 2. Isprazni cisternu u jamu u prirodi 3.Profit!

  • Zolta:

    Cijelo more smrdi po pišalini , septičke jame prazne noću