Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMMIT KRIMSKE PLATFORME

Jandroković: Poslali smo Rusiji poruku da se povuče; Stefančuk: Ukrajina će opstati i uspjeti

Foto: Kruno Galjar
1/3
25.10.2022.
u 15:19

"Onim državama koje su na drugoj strani povijesti želim reći - pogledajte nas, ovo je podrška, prijateljstvo, civilizacija, mir", poručio je predsjednik Vrhovne Rade Ruslan Stefančuk

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vrhovne Rade Ruslan Stefančuk obratili su se medijima na zajedničkoj konferenciji nakon summita Krimske platforme.  

- Sve je prošlo u najboljem redu, u političkom i logističkom smislu. Hvala svima koji su sudjelovali u pripremi i organizaciji summita, posebno hrvatskoj ekipi i našim prijateljima iz Ukrajine - kazao je Jandroković te dodao kako su 43 delegacije sudjelovale uživo te je bilo 12 video poruka. 

- Usvojili smo zajedničku izjavu koja je jasno dala potporu ukrajinskom narodu i državi. Potvrdili smo da poštujemo međunarodno priznate granice Ukrajine. Osudili smo nezakonite aneksije i poslali Rusiji poruku da se povuče iz Ukrajine i prekine rat - kaže.  

Stefančuk se zahvalio Jandrokoviću i hrvatskom narodu na pomoći pri održavanju summita koji je, kako navodi, povijesno važan. 

- Želio bih zahvaliti Jandrokoviću i Plenkoviću što su nam pomogli, ali i hrvatskom timu koji nas je ugostio u Zagrebu. Nakon što analiziramo rezultate summita, možemo reći da je ovo bio jedinstven sastanak. Ne samo zbog toga što smo puno govorili o Ukrajini, nego jer smo razgovarali o važnim pitanjima i zaključili da smo na istoj strani, pogotovo kada govorimo o Ukrajini - ističe. 

- Nismo samo razgovarali za velikim okruglim stolom, imali smo i brojne bilateralne sastanke. Pokazali smo da nismo samo kolege, nego prijatelji koji dijele zajedničke ciljeve. Onim državama koje su na drugoj strani povijesti želim reći - pogledajte nas, ovo je podrška, prijateljstvo, civilizacija, mir. Ukrajina će opstati i uspjeti - dodaje. 

- 23. veljače malo je ljudi vjerovalo da bi se Ukrajina mogla oduprijeti, ali pokazali smo da je naš otpor bio jak. Mi ćemo sigurno pobijediti, imamo potencijal i volju. Naravno, želimo vratiti naš teritorij u one okvire od proglašenja nezavisnosti - rekao je Stefančuk.

Jandroković je istaknuo kako je summit politička inicijativa koja je poslala snažnu poruku: "Mi smo uz vas". 

- Jasna je i poruka agresoru da se civilizirani svijet neće umoriti, da ćemo biti uz Ukrajinu dok ne oslobode posljednji centimetar teritorija - kaže Jandroković. 

Komentara 26

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
16:48 25.10.2022.

Ovi sto šalju poruke neka se maše oružja i sretan im put. Lako je druge slati u smrt.

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
15:37 25.10.2022.

Jedino što ste napravili je da ste cijeli grad izmaltretirali prometnim kolapsom. Beskorisni likovi, beskorisni samit.

DU
Deleted user
17:03 25.10.2022.

Evo javlja Putin da je čuo poruku i da se povlači.....LOL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije