Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Flego o Uljaniku: Još uvijek ima šanse, stečaj ne mora značiti kraj

Valter Flego
Foto: VL
1/3
15.05.2019.
u 14:11

Porezni sustav može se vrlo jednostavno prilagoditi nekoj industriji koja je strateška, poručio je istarski župan i nositelj liste Amsterdamske koalicije na izborima za Europski parlament

Istarski župan i nositelj liste Amsterdamske koalicije na izborima za Europski parlament Valter Flego danas je gostovao u studiju Večernji TV-a.

Trgovački sud u ponedjeljak je otvorio stečaj Uljanika, no Flego smatra da još ima nade. Rekao je da trebamo vidjeti druge zemlje koje drže do brodogradnje kao što su Njemačka, Italija, Nizozemska...

– Porezni sustav može se vrlo jednostavno prilagoditi nekoj industriji koja je strateška. Koja je naša strateška industrija? Ne znam koji je odgovor – rekao je Flego, dodajući da nemamo nijednog strateškog partnera. No smatra da za Uljanik još ima šanse.

 

– Još uvijek ima šanse ako prije svega stečajni upravitelj uspije dogovoriti s Vladom činjenicu da želimo dovršiti započete brodove, činjenicu da želimo kao Republika Hrvatska financijski stati iza brodogradnje i u nekom sigurno manjem obimu nastaviti proizvodnju. Stečaj ne mora značiti kraj – poručio je. Dodao je da se, ako brodogradilište izgubi svoje brodove, boji za njihovu sudbinu.

Rekao je da nije bio ni na kakvom sastanku s potencijalnim kineskim ulagačima jer ga nitko nije pozvao na radne sastanke.

Na pitanje ima li u Uljaniku odgovornosti njegova IDS-a, rekao je da neki pokušavaju ekonomski problem prebaciti u politički.

– Nigdje u svijetu lokalna i regionalna samouprava nije krivac za brodograđevni sektor – rekao je, dodajući da nisu niti birali upravu niti imaju ikakvih utjecaja na tako golemu industriju. 

Flego smatra da će Amsterdamska koalicija biti pozitivno iznenađenje izbora za EP.

– Nadam se da ćemo više postići nego što nam kažu ankete, koje opet kažu dobro. Nadam se da su svi ljudi prepoznali određena politička podmetanja i da će se, između ostalog, i zbog toga svi itekako potruditi da osvojimo jedan dobar rezultat – rekao je Flego. Izrazio je uvjerenje da će koalicija preživjeti ove izbore te da će odigrati još dvije utakmice – predsjedničke i parlamentarne izbore.

Foto: VLm

Uđe li u Europarlament, rekao je da će prvo morati vidjeti u koje odbore će ići, dodajući da će sasvim sigurno ući u odbor za promet i turizam.

– Isto tako jako me zanimaju kohezijski fondovi, općenito fondovi. Uz pomoć njih moramo mnogo više realizirati u našoj Hrvatskoj, prije svega mislim na školstvo, ulaganje u infrastrukturu i ne zaboraviti temu poljoprivrede i zdravstva. Ključno je da kao Hrvatska napravimo domaću zadaću – rekao je Flego.

Što se tiče mogućnosti da se bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović kandidira na izborima za predsjednika RH, o čemu se već duže vrijeme nagađa, rekao je da je najvažnije da sam Milanović kaže je li ili nije za to. Složio se da Milanović i IDS nisu imali idilične odnose.

– Jako je važno da mi kao Amsterdamska koalicija i druge stranke koje nas podržavaju imamo jednog zajedničkog kandidata – rekao je Flego, koji je na pitanje vidi li nekog drugog kandidata rekao kako ga ne želi još ni gledati jer je zasad orijentiran samo na euroizbore.

Sadašnjoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović zamjera što se nije jasno i nedvosmisleno odrekla krajnje desnice, estradizacijskih poteza i populizma. Osvrnuo se i na komemoraciju u Bleiburgu rekavši da nam je netko konačno očitao lekciju – ne vjernicima i onima koji se idu pomoliti zbog svih zločina, već onima koji nekažnjeno promoviraju ikonografiju ustaškog režima.

VIDEO 16 najmoćnijih žena u hrvatskoj politici i društvu:

Ključne riječi

Komentara 21

NE
Neo001
14:35 15.05.2019.

IDS-ova i komunjarska mafija bi i dalje pljačkala narod. Kriminalce treba procesuirati, a Uljanik i 3. maj satviti na tržište. Ni kuna više ne smije ići na grbaču naroda.

DU
Deleted user
15:02 15.05.2019.

Ovaj i Mile su najviše krivi za Uljanik a sad prozivaju druge jer je pipa presušila - to njih smeta - nema više komunjara na vlasti - koji će davati jamstva i bacati državni novac u vjetar i u svoje đepove

Avatar comparator
comparator
15:05 15.05.2019.

Moraš biti stvarno nesposoban ili uhljeb pa čekati spas firme koja ti ne isplaćuje plaču punih devet mjeseci . Kome se Flego obraća ? Valjda onoj gomili iz uprave koji su tako ugojeni dane mogu kroz vrata izaći iz kancelarija .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije