Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak sa europarlamentarcima

Premijera Plenkovića pitali za razloge puta predsjednice Grabar Kitarović u SAD

prijem kod plenkovića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.01.2017.
u 15:10

Na sastanku je uz njega bio i potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima sa zastupnicima iz Republike Hrvatske u Europskom parlamentu.

Na sastanku je uz njega bio i potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier.  Nakon sastanka premijer i zastupnici obratili su se javnosti, a na pitanje o putu u SAD predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Plenković je kratko odgovorio:

- Komentar o kakvom putu se radi prepustio bih ipak Uredu predsjednice, no siguran sam kako će ona tamo voditi važne i korisne razgovore za Hrvatsku.

Plenkvić je komentirao i slučaj bivšeg premijera Tihomira Oreškovića koji treba raditi u Nizozemskoj, a planira i dalje koristiti osiguranje čiji trošak bi mogao biti hrvatskim poreznim obveznicima.

- Tu vrstu zaštite ima relativno uski krug osoba nakon prestanka mandata. Bivši dužnosnik uvijek se vlastitom odlukom može odreći te zaštite. Vidjet ću što je najprimjerenije - kazao je Plenković.

Spomenuo je danas da se slaže s modelom prodaje dionica HEP-a i kupnje INE.

- Odgovaram za stav vlade koja je sastavljena od HDZ-ovih i MOST-ovih ministar. Model kojeg sam predstavio po nama je najprimjereniji i najkorisniji model kako bi otkupili MOL-ove dionice INE. Nakon inicijalne ponude 25% minus jedne dionice, Hrvatska će kontrolirati obje tvrtke - zaljučuje premijer.

>>Plenković: Ponudit ćemo građanima i investitorima 25 % dionica HEP-a kako bismo kupili Inu

Je li problematičan put predsjednice u SAD?

Komentara 15

CR
CROLINDA
14:43 04.01.2017.

HDZu i SDPu i aktualnim vlastonoscima Plenkoviću i Mostovim jugosentimentalcima treba objasniti da se ne može u EU i u budućnost bez ikakve lustarcije bez dekomunizacije i detitoizacije i s trgovima masmonstruma maršala iz pakla koji je nad Hrvatima izvršiovršio mirnodopski genocid i pod čijim smo crvenim pentagramom satirani i u Domovinskom ratu

DO
dobarsavjet
15:25 04.01.2017.

Vi bi predsjednika vlade zavadili sa predsjednicom, zar neznate šta znači predsjednica jedne države, nije ona osoba koja se vladi mora ispovijedati šta radi i nije joj Plenković nadređen.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
15:45 04.01.2017.

Ne vjerujem u kupovinu INAe i prodaje udjela u HEPu , prije ce biti dogovor s MOLom kako je i govorio Karamarko. Pohvala Plenkovicu za podrsku predsjednici, konacno ima jednog premijera na svojoj strani , mozda ipak bude dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije