Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA DALA SUGLASNOST
Povratak na članak

Plenković otkrio koliku će odštetu država isplatiti Frani Lučiću

Najvažnije je to da se sklapanje nagodbe i iznos odštete ne može smatrati nikakvim priznanjem odgovornosti Hrvatske za ovaj događaj. Zahvalio bih svima na rješavanju spora", rekao je premijer

Komentari 25

Avatar HajdukLika
HajdukLika
10:38 15.03.2019.

Frani Lučiću je dodjeljena financijska humanitarna pomoć, a ne odšteta. Odštetu plaća samo onaj tko je štetu prouzročio ili osiguranje. A još dan danas je velika tajna što ili tko je toga kobnog dana prouzročilo tu nesteću.

VL
Avatar southman
southman
10:44 15.03.2019.

Teško da se nešto kao nagodba ne može smatrati priznavanjem krivnje !? Ali eto Plenković je pravnik pa valjda zna što govori. BiH je bespotrebno komentirati.

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
10:34 15.03.2019.

Nekim vodecim strukturama oko Izetbegovica odgovara sto veci konflikt sa HR, tome sluze ti glupi napadi i maloumno podmecanje. Njima bi najdraze bilo kada bi Hrvatska odgovorila u sto zescem tonu tako da se konflikt digne na maksimalnu razinu. Shvatili su ljudi oko Izetbegovica da zemlju ne znaju voditi ali sa nekim konfliktom mogu okriviti nekoga drugoga. Najlakse mlaku Hrvatsku, sa Srbima bi opet nadrljali ali kao u proslome ratu lakse je nekome zabiti noz tko ti pomaze i ne ocekuje takav gnusan i pokvareni cin.

VL
ZL
zlatnirat
12:08 15.03.2019.

Pravi politicari su koji uvjere narod da je laz istina, a jos bolji u nas da sami vjeruju u tu laz da je istina.

VL
LU
luftbrenzer
12:09 15.03.2019.

""Najvažnije je to da se sklapanje nagodbe i iznos odštete ne može smatrati nikakvim priznanjem odgovornosti Hrvatske za ovaj događaj. Zahvalio bih svima na rješavanju spora" -.---.-.-.- Zašto je Hrvatska sklopila nagodbu o odšteti, ako na sebi nema nikakve odgovornostii ? Kako je netko očito kriv za tragediju, bio bi red da taj plati sve troškove. No u ovom slučaju Hrvatska, koja je brza na uzimanju novca od građana, a teška na davanju, navodno bez ikakve svoje krivice, preuzima na sebe poveliku odštetu nesretnom vatrogascu. Ipak će biti da tu nešto grdo smrdi što se želi pod svaku cijenu zataškati.

VL
DD
dr dragon
13:19 15.03.2019.

I to sve zahvaljujuči lokalnim vatrogascima koji su priprijetili prodaji opreme ako se slučaj ne riješi!? Žalosno

VL
Avatar yamepagane
yamepagane
11:59 15.03.2019.

Prvi korak: učlaniti se u DVD............. Drugi korak: odite bez adekvatne opreme i potpore gasiti požar na nekom kamenjaru od 3 hektara Treći korak: gorite na 500 stupnjeva celzijusa po cijeloj koži dok vam kolege umiru............ Četvrti korak: čekajte spas dok hropcete za zrakom i slušate jadikovke nesretnijih od vas............ Peti korak: mjesecima se borite za život, izgubite udove, idite na xy transplantacija kože, potpuno promijenite svoj izgled i život.......... Šesti korak: 11 godina se borite s državom za pravdu dok svo vrijeme nemate nikakve osnove za rad, život i normalno funkcioniranje .................... Eto ekstra lagano, samo naprijed. Nije vam država kriva što se niste na vrijeme obrazovali - bar je obrazovanje besplatno.

VL
VI
vino000
15:45 15.03.2019.

Ovo sranje od odluke..treba svakodnevno pratiti..i provjeravati ..Balavcu..plenkiju ne treba vjerovati...Dok ovo ne sjedne ne racun...Frani...nema nista od toga...!!

VL
RP
rpzagreb
12:44 15.03.2019.

Svaka nagodba je u određenoj mjeri priznanje odgovornosti tako je plenkovićeva izjava i još kao pravnika potpuno neodgovorna i besmislena. Ovako ispada da je vlada odlučila pokloniti novac.

VL
NE
Neutralac
21:29 15.03.2019.

Konacno ....

VL
DU
Deleted user
13:31 15.03.2019.

Nagodba - da ne bi bila sudska presuda protv RH. Koja je sasvim izvjesna. Da se želio nagoditi, mogao je to i prije neku godinu, mogao je čim je postao premijer.

VL
DU
Deleted user
15:54 15.03.2019.

Svaka čast vatrogascima, ali koliko je vojnika stradalo u ratu sa sličnim posljedicama, pa ne znam da je neki dobio milijunsku odštetu plus rentu..... nekako mi nije pošteno.....

VL
DU
Deleted user
10:40 15.03.2019.

Sviđa mi se da, makar zbog pritiska javnosti, povlače pošten potez prema Frani Lučiću. Bilo bi još bolje da se to napravilo i ranije, bez pritiska javnosti, jer se ipak šalje kriva poruka, a to je da i ulica može suditi, a u ovom slučaju (doista!) i da sudi ispravnije od pravosuđa.

VL
BS
@bserver
11:17 15.03.2019.

Bošnjaković je "targetirao" vanjskog neprijatelja! Imamo Hrvatsku!

VL
BM
bernhard.mustafa
10:45 15.03.2019.

Bandić je tada Đakoviću dao na raspolaganje i službeni BMW, a svakom dostupne fotografije potvrđuje da je novinar RTRS-a vozio automobil sa diplomatskim tablicama koje pripadaju Ambasadi Republike Hrvatske u BiH, odnosno Konzulatu u Tuzli...Upravo je Bandić, tokom 2018. godinene odlazio u selo Dubnica nadomak Kalesije, gdje živi selefijska zajednica.

VL
DU
Deleted user
10:32 15.03.2019.

Pogrešno . Pravoslavci i katolici se drže čvrsto za ruke i tancaju kozaračko kolo.Ne vjerujem da bu Čović delal protiv Dodika i obratno.Povijest nas uči da su baš veliki vjernici u bosni i hercegovini trgovali hrvatskim teritorijem kak bi ostali na vlasti. Naravno u ime boga i domoljublja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.