Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANSKI DVORI

Plenković na posljednjoj sjednici Vlade: Zbog sredstava iz EU imat ćemo brz oporavak

Foto: Pixsell
21.07.2020.
u 13:09

Kadrovska rješenja, izvješća i obraćanje Andreja Plenkovića

Vlada danas zasjeda zadnji put u ovom sastavu prije potvrde nove Vlade u četvrtak.. Sjednica će se održati u Banskim dvorima. 

Premijer Plenković zahvalio se, na početku sjednice svim članovima Vlade, te kolegicama i kolegama koji su bili u Vladi od 2016. "Posebno zahvaljujem onima koji će prijeći s druge strane Markovog trga. Imati će važne i odgovorne dužnosti u Saboru",  kazao je Plenković u uvodu zahvalivši se ministrima koji odlaze

Osvrnuo se na postignuti dogovor u Bruxellesu.

"Razultati su izvrsni", kazao je premijer. 

Plan za oporavak od 750 milijardi eura predviđa 390 milijardi bespovratne pomoći i 360 milijardi zajmova.

Hrvatskoj je namijenjeno 22 milijarde eura.

"Imat ćemo sjajnu polugu za provođenje reformi, realizaciju projekata, ulaganja i ono najvažnije - za brzi gospodarski oporavak", rekao je predsjednik Vlade.

Vezano za fond koji se tiče oporavka i otpornosti, Plenković je izvijestio da kada je riječ o bespovratnim sredstvima Hrvatska će imati više od 5,9 milijardi eura, dok je 2,350 milijardi za zajmove.

Govorio je i o prednostima Hrvatske: "Hrvatska je ušla 6 godina kasnije nego Bugarska i Rumunjska i to je velika razlika. Prvo pravo podvlačenje crte i benefita ulaska u EU imati ćemo nakon 15 godina našeg članstva. Tek tada vidjet ćemo koliko je zemlja naprednija i uređenija", kazao je premijer. 

Na spomen predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela, netko se od članova Vlade nasmijao, nakon što je premijer rekao da je on postao izuzetno poplaran

"Je smiješno je..ali to što je smiješno vrijedno je velikog novca", komentirao je Plenković. 

Kazao je da je Hrvatska dobila dodatnih 100 milijuna eura u pregovorima. 

"Dobili smo dodatnih 100 milijuna eura, što je plod noćašnjih pregovora, za ruralni razvoj", pojasnio je.

Objasnio je kako se odluka o 22 milijardi eura dogodila nakon parlamentarnih izbora i da je to plod njihovog rada. "Ovo je taj moderni suverenizam. To znači kapitalizirati. Danas je ta formula dobila manifestaciju koja je svakome jasna. Mnogi članovi i članice Vlade su dale svoj doprinos za ulazak hrvatske u EU. Ja se time bavim skoro 26, 27 godina", kazao je. 

Zahvalio se posebno ministrici Divjak koja je u samoizolaciju. 

Zaključujem ovu kratku, ali potrebnu sjednicu", rekao je. 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
13:53 21.07.2020.

Sve su to ispraznice i mastanja...hrvatska je uvijek ista uvijek u kolonijalnom odnosu prema 4B...koliko su vlasnici stranih banaka na ime dobiti u ovih 30 godina ...oko 180 milijardi kuna.... u eurima naravno itd itd

FE
ferreyra
13:51 21.07.2020.

Aha da da po kontejnerima

SA
sani1
14:36 21.07.2020.

Bogami, ovaj je jači od Kolinde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije