Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZLILO MU

Nakon četiri dana vatrogasci došli po 57-godišnjaka koji je ostao zazidan

Biograd: Vatrogasci s balkona spustili muškarca koji je ostao zazidan u kući
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/27
11.05.2019.
u 16:00

Željko Perković ostao je u svojoj kući, zazidan iza zatvorenih vrata nakon sudske odluke.

Nakon četiri dana,  otkad je javnost ostala iznenađena situacijom u kojoj su muškarca zazidali u kuću nakon odluke suda, vatrogasci su ga danas došli "osloboditi". Nakon procjene situacije, vatrogasci su nakon 30-tak minuta odlučili da je najsigurnije upotrijebiti vatrogasnu košaru kako bi Željka Perkovića spustili na sigurno.

Na mjesto događaja, osim vatrogasaca, stigla je i Hitna pomoć koju je pozvala obitelj jer je Željku pozlilo, ispričao je Večernjakovom novinaru Frani Šariću, Željkov sin, Mario Perković. Nakon uspješno izvedenog spuštanja Perkovića je preuzela hitna i odvezla ga.

VIDEO Uspješan epilog četverodnevne obiteljske drame: 

Ispričao je kako je obitelj jako zabrinuta za zdravlje njegova oca jer ima problema s tlakom i pije tablete.

"Morali smo pozvati Hitnu i vatrogasce da ga izvuku iz te kuće, a rekli su nam da prvo moraju provjeriti s kolegama smiju reagirati na naš poziv"

Vatrogasci su prvo čekali košaru za izvlačenje psa i muškarca s prvog kata.  Nakon što je 57-godišnji Željko Perković izašao iz kuće, pravdu će, tvrde članovi njegove obitelji, potražiti na sudu i rekli su da će angažirati odvjetnike kako bi  ishodili pravo na nužni ulaz kuće koje su oni vlasnici. 

VIDEO Pred kuću zazidanog muškarca stigli hitna i vatrogasci

 

Tvrde kako je njegov brat blizanac vlasnik drugog dijela kuće s kojim se Željko spori. 

Podsjetimo, Željko Perković (57) iz Biograda, četvrti je dan u kući iza zazidanih vrata nakon što je majstor skinuo ulazna vrata i zazidao otvor u pratnji sudskih izvršitelja i policije. Dogodilo se to nakon što su se članovi obitelji sudski sporili oko vrata koje je, sam 57- godišnjak, ranije otvorio kako bi mogao doći na gornji dio svog dijela kuće. 

Biograd: Vatrogasci s balkona spustili muškarca koji je ostao zazidan u kući
1/27

Obitelj je dramu snimala s balkona, no supruga Duška i sin Mario izašli su iz kuće kada su vidjeli da će im zazidati ulaz. Otada spavaju u autu, rekli su za Večernjak. 

– Ne znam, ja čekam i ja ću imati granicu čekanja. Ako oni ne budu, ja ću morati donijeti svoj zakon – rekao je i dodao da čeka pravdu, izjavio je Perković nakon prve "zatvorene" noći. 

VIDEO Pogledajte i kako je izgledalo zazidavanje...

Komentara 16

UV
Uvjekprotiv
15:50 11.05.2019.

Ovdje su svi ludi! A najluđi sud i ova država!

DU
Deleted user
15:56 11.05.2019.

Večernji piše, u kojoj su ga zazidali??? Znači to su drugi napravili. To je krivično djelo, mogao je dobiti srčani a oni koji su zidali su za to odgovorni. Baš svašta... Neobrazovan narod koji ništ ne razumije.... Ako on neće da napusti kuću i pored izgubljenog spora, ond aje to samo prekršaj. Kažnjava se novcem a zidanje zatvorom.

DE
Deseti
15:59 11.05.2019.

Da je da tisucu eura sudcu ima bi izlaz,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije