Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS
Povratak na članak

Markotić o novim mjerama u Istri: 'Jako puno ljudi je cirkuliralo i to su visoke mjere opreza'

U Hrvatskoj je zabilježeno 19 slučajevo zaraženih koronavirusom.

Komentari 15

DU
Deleted user
19:56 11.03.2020.

Problem se neće riješiti sam od sebe čekanjem, razmatranjem i odgađanjem...Anemija je odlučan samo kada usvaja istambulsku, marakeški, kada sabotira referendum, kada osuđuje atentat učinjen kriškom limuna i spaljivanje "krnje".

VL
DU
Deleted user
19:45 11.03.2020.

Zašto se samo u Istri obustavlja nastava? Za par dana biti će prekasno za cijelu RH. Lako bismo mogli proći lošije od talijana, kod nas je samo kasnije stigao virus i zbog toga imamo manje oboljelih. Zašto imamo tako neodgovorne donositelje odluka? Koji je problem zabraniti sva javna okupljanja i nastavu, a mogli bismo jako puno izgubiti svi zajedno.

VL
JU
jutarnji
21:16 11.03.2020.

Meni je nevjerojatna ova inercija. Pa zar ništa nismo naučili od ovog što se događa oko nas.. Dr. Markotić gleda samo one koji zakucaju na vrata bolnice, a virus se širi eksponencijalno. Jedina mjera suzbijanja širenja virusa je prisilna karantena. I tu nema nikakve filozofije. Virus ne šeće po državama, pa će u jednoj bit manje a u jednoj više. Ograničiti socijalne kontakte na minimum od dva do tri tjedna i može se stat na kraj pošasti. Ali samo ako to svi napravimo!

VL
DU
Deleted user
20:41 11.03.2020.

Jučer ukinuli letovi ZG- Rim i razgovaramo mi u društvu zašto nije isto tako ukinuta brodska veza Split- Ancona. Evo danas cirkus. Zamoliti direktora Jadrolinije da se bavi nečim drugim.

VL
VO
volina
19:48 11.03.2020.

Predlažem da se prestane testirati na koronu i nećemo imati niti jednog zaraženog.

VL
DU
Deleted user
21:52 11.03.2020.

ovo je slijed događanja u drugim zemljama, a uskoro i kod nas: 1) nekoliko pozitivnih slučajeva (na koronavirus), prve blage mjere, ljudima se kaže da izbjegavaju hitne službe, ali i dalje se druže u grupama, svi kažu nemojte paničariti." "2)) Neka umjerena respiratorna zatajenja i nekoliko teških kojima treba intubacija, ali redoviti pristup hitnoj službi je značajno smanjen pa sve izgleda sjajno." "3) Gomila pacijenata s umjerenim respiratornim zatajenjem kojima se s vremenom stanje pogoršava tako da se prvo napuni kapacitet jedinica intenzivne njege, pa neinvazivne ventilacije, pa onda čak i kisika." "4) Osoblje se razbolijeva i postaje sve teže popunjavati smjene, mortalitet skače (od koronavirusa) kao i od drugih uzroka koje se ne može ispravno liječiti."

VL
CR
Crafter
20:09 11.03.2020.

Odmah mi se vrti asocijacija na film Transporter 2...breathe my friend, breathe, svaka čast na predviđanju 🙂

VL
WA
walker
20:03 11.03.2020.

Teške, ključne i što je najvažnije, pravovremene odluke u kriznim vremenima poput ovoga mogu donositi samo hrabri državnici. Mi smo, nažalost, već dugo prepušteni birokratima koji nemaju taj kapacitet gledanja nekoliko koraka unaprijed... Granice je za putnike već pred nekoliko dana trebalo zatvoriti, a sa svim strateški važnim zemljama dogovoriti model koji će jamčiti koliko toliko sigurnu robnu razmjenu. Posljedice nečinjenja nažalost bi mogle biti neslućenih razmjera...

VL
DU
Deleted user
20:02 11.03.2020.

Popovi bi trebali ici ulicama i blagoslivljati narod svetom vodicom.

VL
DU
Deleted user
20:24 11.03.2020.

srećom da nije kao epidemija hepatitisa A ili Q groznice pošto će s toplijim vremenom oslabiti

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.