Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NORMALIZACIJA RADA U KB DUBRAVA

Beroš: Cijepite se da ne bismo imali opet potrebe za šatorima

Foto: VL
1/6
10.06.2021.
u 15:36

Ministar Beroš je kazao i da se nadao da će već ove godine zaživjeti nešto slično Hitnoj helikopterskoj medicinskoj službi (HHMS), ali da su ih spriječile financijske okolnosti

Budući da broj zaraženih i hospitaliziranih pada, bolnice postupno smanjuju kapacitete za zbrinjavanje covid pacijenata i prilagođavaju se uobičajenim aktivnostima i radu. Tako je danas donesena odluka o uklanjanju vojnog šatora postavljenog ispred najveće hrvatske COVID bolnice, KB Dubrava. Tim povodom ministar zdravstva Vili Beroš obratio se javnosti ispred bolnice.

- Za većinu nas koji smo u ovoj priči od početka, današnji dan je emotivan. Iza nas je težak period u kojem smo pokazali koliko zdravstveni sustav i djelatnici mogu podnijeti. Djelatnici ove bolnice su na svojim leđima iznijeli najteži teret pandemije. Naravno da su oni to podnijeli uz pomoć i drugih djelatnika iz drugih zdravstvenih ustanova. Sretan smo što svjedočimo reaktivaciji KB Dubrava i povratku njenoj prvobitnoj funkciji. Srećom, vojni šatori nisu bili upotrebljeni, ali mogli su biti. Neka nas ovaj trenutak osvijesti da hrvatski građani sami uvjetuju eventualnu potrebu za ovakvim šatorima. Prema tome, cijepljenje je od ključne važnosti. Želio sam biti tu da bih zahvalio svim djelatnicima za sve napore koje su uložili. Siguran sam da će KB Dubrava i cijeli zdravstveni sustav tek pokazati koje su njihove mogućnosti - rekao je Beroš.

- Mislim da smo zajedno s kolegama iz drugih zagrebačkih bolnica, radeći ovdje i odolijevajući izazovima, osvijetlili obraz hrvatskog zdravstva i učinili najbolje što smo mogli u borbi protiv pandemije. Zahvalio bih se ministru i ministarstvu na pomoći, jednako tako i vojsci. Srećom, šatore nismo koristili, iako je bilo ove zime dana kada je bilo sve pripravno i za tu opciju. Nama je to pružalo sigurnost da nismo sami - rekao je ravnatelj bolnice Ivica Lukšić.

Ministar Beroš je rekao da je najvažnije da se dostigne procijepljenost građana od 70-75 posto, ali nije želio iznositi procjene kada bi se to moglo dostići. 

- Kada je riječ o nagrađivanju, zahvalio sam se županu Krapinsko-zagorske na ideji nagrađivanja kartom u toplicama. I sami razmišljamo o nagradama poput slobodnog dana - kazao je Beroš, komentirajući prijedlog uvođenja nagrada kako bi se potaknulo ljude na cijepljenje.

Hitna helikopterska služba

Rekao je i da se nadao da će već ove godine zaživjeti nešto slično Hitnoj helikopterskoj medicinskoj službi (HHMS), ali da su ih spriječile financijske okolnosti.

- Od početka sam govorio o važnosti implementacije hitne helikopterske službe. Moram reći da nas je Covid kriza usporila u toj namjeri. Činjenica je da je Ministarstvo raspisalo međunarodni iskaz interesa. Javilo se nekoliko stranih, velikih, međunarodnih organizacija koji su dali svoj koncept rješavanja. Na nama je da sad evaluiramo te prijedloge i odaberemo ono što nama najviše odgovara - broj baza, raspored baza, uvjete leta... Nakon toga ćemo iznjedriti određene kriterije. Vjerujem da ćemo raspisati javni natječaj za obavljanje te službe. Vjerujem da će to prvo biti najam, a onda i uspostava našeg autohtonog HHMS-a - kazao je Beroš.

Podsjetimo, KB Dubrava počela je u ponedjeljak s radom polikliničke djelatnosti, dnevne bolnice i neinvazivne dijagnostike za sve pacijente te se, kako je kazao ministar, ide ka daljnjoj normalizaciji rada te kliničke bolnice.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Upitnik30
Upitnik30
16:13 10.06.2021.

Prijeti se šatorima.. 😁

DU
Deleted user
16:06 10.06.2021.

Vrati 5 milijuna kuna koje si iz proračuna poklonio prijatelju za nefunkcionalni portal, da ne bismo imali potrebu za kaznenim prijavama.

LE
LeonardoGoldman
16:46 10.06.2021.

Veliki brat ce se pobrinuti i obrisati razumni zakljucak da je nagrada za cijepljenje kao sir na misolovki. Hvala Veliki, preveliki Brate!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije