Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DOŠLI SMO U 9 MINUTA'

Policija otkrila: Imao je mjere zabrane približavanja, ali su sve prestale u ožujku 2021.

Zagreb: Policija održala konferenciju za medije o ubojstvu djevojčice na Kozarim outevima
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/6
05.01.2023.
u 13:57

"Počinitelj nije živio s njima, nego je povremeno dolazio. Nije bilo razloga da se majci oduzmu djeca. Jedno od djece je od počinitelja te je dolazio kontaktirati s djetetom", navela je Vesna Drobac

Teško ubojstvo na štetu djeteta i pokušaj teškog ubojstva dogodili su se sinoć na području naselja Peščenica. Policijska uprava zagrebačka održala je konferenciju za medije na kojoj su govorile voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji Nikolina Grubišić Požar, predstojnica Centra za socijalnu skrb Zagreb – podružnica Peščenica Vesna DrobacMarija Goatti, voditeljica službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke. 

Marija Goatti istaknula je kako je policija prvo zaprimila poziv žrtve te krenula u žurno postupanje. 

"Na putu prema mjestu događaja uslijedio je još jedan poziv, a zadnji kada smo već bili na samom mjestu. Od samog poziva do našeg dolaska – 9 minuta. Dolaskom na mjesto događaja, sumnja u obiteljsko nasilje pretvorila se u još veću sumnju, u najveći oblik obiteljskog nasilja. Imamo dvije žrtve, majku i dijete. Teške ozlijede, policijski službenici pružaju prvu pomoć", kazala je. 

"Naknadno zaprimamo informaciju o smrtnom stradavanju muškarca na autocesti. Dok odlazimo i na to mjesto događaja, povezujemo da je smrtno stradali muškarac počinitelj početnog kaznenog djela. On je u tom bijegu u dvije situacije uzrokovao prometne nesreće s materijalnom štetom. Također, udara u zaštitnu ogradu, izlazi iz vozila i pješice se upućuje preko autoceste, prelazi na drugu stranu i s namjerom se baca pod vozilo", dodaje Goatti.

Nikolina Grubišić Požar potvrdila je da je obitelj bila poznata policiji. "Od 2016. do 2020. u tri smo navrata postupali. U jednom navratu radilo se o prekršajnom postupku i osumnjičenik je tada počinio prekršaj sukladno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, a u dva navrata smo proveli kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo podnošenjem kaznenih prijava za kazneno djelo prijetnje i povreda djetetovih prava. U oba slučaja bio je prepraćen nadležnom Državnom odvjetništvu te je tada određen istražni zatvor". 

"On je imao mjere zabrane približavanja i uspostavljanja veze spram žrtve, ali sve mjere i radnje su prestale u ožujku 2021.", dodala je.

Vesna Drobac istaknula je kako je situacija sve jako uznemirila. Obitelj je, kaže, bila poznata Centru te se tamo godinama interveniralo. 

"Jedno dijete je punoljetno i dvoje je bilo maloljetnih. Počinitelj nije živio s njima, nego je povremeno dolazio. Nije bilo razloga da se majci oduzmu djeca. Jedno od djece je od počinitelja te je dolazio kontaktirati s djetetom", navodi. 

Nikolina Grubišić Požar kazala je da posljednje postupanje bilo u ožujku 2021. godine kada je istekla mjera opreza. 

"U međuvremenu nisu utvrđeni elementni prekršaja niti kaznenog djela, navodi.  Počinitelj je, potvrđeno je, prijavljivan i za druga kaznena djela te je u više navrata bio kažnjen zatvorom.

"Majka je u teškom stanju i životno ugrožena. O motivima ne bih nagađala, nismo u mogućnosti obaviti razgovor sa žrtvom", dodaje Grubišić Požar.

Podsjetimo, Policijska uprava zagrebačka ranije se oglasila priopćenjem u kojem je istaknula kako je jučer u 20:26 sati te u idućih 12 minuta zaprimila više poziva koja su upućivala na nasilje u obitelji. Prvi je poziv uputila žena – žrtva starosti 42 godine te prijavila zlostavljanje od najvjerojatnije alkoholiziranog bivšeg supruga starosti 43 godine. Nakon toga, uslijedila su još dva poziva, jedan o svađi na cesti, a potom i o ozljeđivanju osoba sjekirom. Više pročitajte OVDJE

Ključne riječi

Komentara 33

PO
poluprovokator
14:07 05.01.2023.

Znači lik godinama ordinira Zagrebom u BMW-u bez dana staža i sa troškovima života a u poreznoj nema legalnih prihoda. Zar treba biti Šerlock za shvatiti da lik živi od kriminala?? Sustavi Sud-Policija-Porezna su umreženi samo kad zatreba vladajućima izgleda...

Avatar Wally Gator
Wally Gator
14:27 05.01.2023.

Znači imamo ovu situlaciju; Imamo lika učesnika 7 pljački u kojima su rabljeni pištolji. Ne plašljivci nego pravi pištolji, i novac iz kojih nikad nije nađen. Lika koji je potom godinama maltretirao ženu i godinu i pol djete, što je bilo poznato osim policije i centru za socijalni rad, i koji je u konačnici napravio ovo. Što onda drugo reči osim izraziti saučešće obitelji ubijene curice, nadati da će se žena nekako oporaviti i izraziti najiskrenije čestitke hrvatskom pravosuđu zbog kojeg je takva osoba bila na slobodi i nakon 7 oružanih pljački i mogla napraviti ovo.

BE
Berri
14:16 05.01.2023.

Ove žene žele reći da su one radile po zakonu i da je ubojica po zakonu godinama maltretirao ženu. Vjerojatno je i ubojstvo učinjeno po zakonu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije