Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umrlo 12 američkih vojnika

Biden nakon napada poslao poruku teroristima: 'Nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti. Platit ćete'

U.S. President Joe Biden delivers remarks about Afghanistan, in Washington
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
26.08.2021.
u 23:28

Prema posljednjim informacijama, u eksplozijama je poginulo najmanje 60 osoba, a više od 140 ih je ranjeno

Američki predsjednik Joe Biden obratio se javnosti nakon terorističkih napada u Kabulu. Prema posljednjim informacijama, u eksplozijama je poginulo najmanje 60 osoba, a više od 140 ih je ranjeno. Život je izgubilo i 12 američkih vojnika te su mnogi od njih ranjeni. Islamska država preuzela je odgovornost za današnje bombaške napade. 

- Američki vojnici, koji su dali život, bili su heroji. Bili su angažirani u opasnoj misiji da spase živote drugih, kazao je uvodno Biden. 

- Bili su dio "kostura" Amerike, najbolje što država ima za ponuditi, kazao je Biden govoreći o vojnicima dodajući kako mu je "slomljeno srce" zbog svih života izgubljenih u Kabulu. 

Poslao je i poruku onima koji su izveli napad. - Nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti. Progonit ćemo vas i natjerati da platite, rekao je. 

- Nastavit ćemo evakuaciju, najavio je i naglasio kako ih teroristi neće zaustaviti.

- Teroristi neće pobijediti, spasit ćemo Amerikance i saveznike. Amerika se neće uplašiti, dodao je Biden. 

Na pitanje hoće li u Afganistan poslati nove vojne snage, kazao je:

- Vojsci sam rekao da ću odobriti sve što im je potrebno. Što se tiče pronalaska vođa ISIS-a koji su naredili napad, imamo razloga vjerovati da znamo tko su. Pronaći ćemo način da dođemo do njih gdje god da bili, naveo je. 

Afganistancima koji su pomagali Amerikancima, a koje neće izvući do 31. kolovoza, Biden je poručio: "Nastavit ćemo pokušavati izvući vas". 

Danas je najsmrtonosniji dan za američku vojsku u Afganistanu od 2011. godine, Biden navodi kako zbog toga snosi odgovornost. 

- Snosim odgovornost za sve što se dogodilo. Znate kao i ja da je bivši predsjednik sklopio dogovor s talibanima da izvučemo sve snage iz Afganistana, a zauzvrat da talibani neće napadati Amerikance, ustvrdio je Biden dodajući kako stoji iza odluke o povlačenju. 

VIDEO Talibani uživaju u zabavnim parkovima dok ljudi masovno bježe iz zemlje

Ključne riječi

Komentara 50

Avatar Noldor
Noldor
00:19 27.08.2021.

Ti buš do sutra zaboravil da se kaj dogodilo.

DU
Deleted user
00:31 27.08.2021.

Senilni Joe nema blage veze sto govori. Opet se osramotio na pocetku presice... koji uzas od presjednika...

WE
weAreCro
00:12 27.08.2021.

Bla bla bla bla... Ajde sad prebacite u Afganistan 100000 svega i opet "borba" s krezubim starcima koji ratuju kalasnjikovima, pobijte pola civila tamo, napravite jos koju vojnu bazu, otvorite sukob sa susjednim zemljama a tebi iduce godine nobela za mir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije