Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varljivo proljeće

Uživajte u visokim temperaturama jer stiže promjena. Evo i kakvo će vrijeme biti za Uskrs

vrijeme
PIXSELL
01.04.2021.
u 07:26

Na Uskrs dosta sunca, ali relativno vjetrovito i svježije

Danas uživajte jer će biti pretežno sunčano, prolazno s umjerenom naoblakom te i dalje iznadprosječno toplo. Poslijepodne je uz lokalno jači razvoj oblaka u Gorskom kotaru i Lici moguć poneki kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stupnjeva Celzijusovih.

"I početkom travnja još će biti većinom suho te uz jugozapadnjak i jugo iznadprosječno toplo, osobito u četvrtak. Već od petka ponegdje na kopnu, zatim diljem Hrvatske slijedi promjenjivije razdoblje, uz povremenu mjestimičnu kišu te opet svježije, tijekom vikenda uz sjevernjak i sjeveroistočnjak, na Jadranu često uz jaku buru, gdjekad i s moguće olujnim udarima. No, na takvo smo se vrijeme vjerojatno naviknuli proteklih tjedana – nakon prilično toplog početka ožujka pa dosta hladnog razdoblja i opet razmjerno toplog – srednja je temperatura zraka ovogodišnjeg ožujka diljem Hrvatske oko prosječne... Barem nešto "normalno"...", piše glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula. 

Od petka promjenjivije, od subote i svježije

"U petak će na kopnu biti manje toplo nego u četvrtak, uz povremeno sjeverni vjetar. Pritom osobito u drugom dijelu dana nestabilno pa uz jači razvoj oblaka može biti pljuskova, posebno na zapadu. Mjestimična kiša i u subotu u noći i ujutro, zatim još uglavnom u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije. Na Uskrs dosta sunca, ali relativno vjetrovito i svježije.

I na Jadranu tijekom Uskrsa pretežno sunčano, ali i manje toplo te vjetrovito, uz buru. Bura će zapuhati na sjevernom Jadranu već u subotu, a prema jugu još će puhati jugo. Pritom, uz povremeno više oblaka, mjestimična kiša, moguće i grmljavina. U petak, pak, uglavnom sunčano uz slabo do umjereno jugo te podjednako toplo kao u četvrtak", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Video: Cvjetanje mora na pojedinim pulskim plažama

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
10:52 01.04.2021.

Promjene dolaze. Jedino u politici će ostati sve isto !

VI
Vito
08:31 01.04.2021.

Je, dolazi svibanj, mjesec izbora i promjena. Sad je samo na inteligenciji naroda želi li i dalje kriminalce na vlasti ili želi promjene. A promjene dolaze, vremena se mijenjaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije