Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA VREMENA

Uživajte u sunčanom vikendu, uskoro stižu kiša i grmljavina: Temperature će osjetno pasti

Pogled iz okolice Trogira na grmljavinsko nevrijeme oko Drvenika Velog
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.04.2023.
u 09:50

Sunčano i toplo vrijeme s temperaturama će prevladavati tijekom subote u Slavoniji, Baranji i Srijemu te središnjoj Hrvatskoj, gdje bi mogao puhati i umjereni jugoistočni vjetar. U Dalmaciji će vrijednosti ići ponegdje i do 24 Celzijevih stupnejva

Iako se tijekom ovoga vikenda očekuje pretežito sunčano i toplo vrijeme, isto se ne može reći u prognozi za idući tjedan. Prema prognozi meteorologinje Kristine Klemenčić Novinc za HRT, prema nedjeljnoj večeri rasti će vjerojatnost za kišu, a kojom treba računati početkom novog tjedna. 

''Ponegdje će je biti i izraženije, praćene i grmljavinom, osobito na Jadranu. Temperatura zraka od ponedjeljka opet niža, pri čemu od srijede ponovno uglavnom suho i djelomice sunčano, na Jadranu uz ponegdje prolazno jaku buru'', prognozirala je. 

Sunčano i toplo vrijeme s temperaturama će prevladavati tijekom subote u Slavoniji, Baranji i Srijemu te središnjoj Hrvatskoj, gdje bi mogao puhati i umjereni jugoistočni vjetar. U Dalmaciji će vrijednosti ići ponegdje i do 24 Celzijevih stupnjeva, no u unutrašnjosti će od sredine dana nastupiti razvoj oblaka i mala vjerojatnost za lokalne pljuskove. U nedjelju će tako biti još toplije. S umjerenim jugozapadnim vjetrom stizat će sve više oblaka, a prema večeri raste vjerojatnost za kišu.

Ponedjeljak promjenjiv i kišovit. Uz slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar na kišu valja računati i u utorak. Dnevna temperatura zraka od ponedjeljka u blagom padu. Drugi dio vikenda na Jadranu će započeti uz podosta sunčanih sati, međutim uz umjereno jugo slijedi naoblačenje, osobito na sjevernom Jadranu, gdje će kiša stići već navečer. U ponedjeljak jačanje juga, duž obale povremeno kiša, a lokalno su mogući i neverini. Utorak malo mirniji, ali kao i ponedjeljak biti će svježiji od vikenda, najava je meterologinje. Tako za ova dva dana ne vrijede nikakva upozorenja niti su upaljeni alarmi.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti te ponegdje u Gorskom kotaru i Lici, izvijestio je jutros HAK. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski te se vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Po izvješću Hrvatskoga autokluba (HAK) u 8 sati, promet je srednje gustoće. Povremeno je pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama te usporen na dionicama cesta gdje traju radovi. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na prilazu zoni radova i u zoni radova između čvorova Jakuševec i Kosnica te između naplatne postaje Zagreb Istok i čvora Križ vozi se usporeno. Povodom održavanja Croatia Rallyja povremeno se prekida promet na pojedinim cestama zagrebačke, karlovačke i primorsko-goranske županije. U pomorskom prometu nema poteškoća. Na graničnim prijelazima zabilježena su jutros čekanja u teretnom prometu na izlazu iz zemlje, na Bajakovu dva sata a na Tovarniku pet. 

>> VIDEO Najveća raketa u povijesti eksplodirala nakon lansiranja i raspala se

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije