Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Coolijada

"Uzet ću mjesec dana odmora, preseliti se dečku i zaposliti"

'02.05.2011. Karlovac - Maturanti karlovackih srednjih skola vec tradicionlano prije zavrsetka skole kostimiraju se u razne likove. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
12.05.2011.
u 14:22

Policija i Državni inspektorat pojačano će pratiti pridržavaju li se ugostitelji zabrane prodaje alkoholnih pića maloljetnicima. No, prema viđenom u Perivoju Zrinskih, maturanti se snalaze kupujući piće u trgovinama

- Uzet ću mjesec dana odmora, preseliti se dečku i zaposliti. Što će biti dalje, ne znam. Sad je najvažniji odmor - kaže Silvija Posedi, maturantica Gospodarske škole u Čakovcu. S prijateljicama iz razreda zaposjela je klupu u Perivoju Zrinskih i lagano ispija piće. Dani su maturanata, a park u središtu grada omiljeno je mjesto za druženje. Učenice koje su se školovale za krojačice i cvjećarke izabrale su za maturalnu odjeću kratke suknje, bijele košulje i kravate. Mnogima sliče na stjuardese, a kad to čuju, diže im se kosa na glavi.

- Mi smo buntovnice! Odore smo same sašile - dodaje Sindi Tomašić. Ona se nakon mature planira iz Malog Mihaljevca preseliti u Zagreb, gdje je, kaže, čeka posao u struci.

- Bit će mi malo teško otići od kuće, ali vraćat ću se kad god bude prilike - kaže.

Iva, Barbara, Ivana i Štefica planiraju pronaći posao u Međimurju. Neke će u Calzedoniju, neke u cvjećarnice, a neke na Zavod za zapošljavanje.

- Plaće u tekstilu nisu velike, ali volim taj posao i jednog dana planiram otvoriti svoj butik - kaže Ivana.

Pedesetak metara od buntovnica sjede Mickey Mousei, do njih instalateri grijanja u plavim radničkim odijelima.

- U njima ćemo biti cijeli život, pa se polako privikavamo - smiju se mladići iz Graditeljske škole.

Na ulazu u grad srećemo dvoje maturanata u hozentregerima. Izgledaju kao konobari na Oktoberfestu, šalimo se.

- Mi smo Bavarci! Ne znam čija je točno to ideja bila, no jednoglasno smo se složili oko odjeće jer smo baš lijepi - kaže Tena Vrzan. Ona i Denis Fodor maturanti su Ekonomske i trgovačke škole. Jedva čekaju prave maturantske fešte. A onda na studij. Denisu je prvi izbor geodezija i geoinformatika u Zagrebu, a Teni Filozofski fakultet. Zanimaju je etnologija i kulturna antropologija.

- Pokušat ćemo upasti. Srednja škola ostat će nam u lijepom sjećanju. Nastavnici su super, društvo isto tako - ističe Tena.

Proslava dana maturanata, tradicionalna Coolijada, u Međimurju će se održati 17. svibnja, kad će biti proglašeni i najmaturanti. Policajci, roditelji i nastavnici će 12., 13. i 16. svibnja obići mjesta na kojima se maturanti okupljaju, a razred koji se pokaže najzrelijim u ponašanju, bit će nagrađen jednodnevnim izletom. Policija i Državni inspektorat pojačano će pratiti pridržavaju li se ugostitelji zabrane prodaje alkoholnih pića maloljetnicima. No, prema viđenom u Perivoju Zrinskih, maturanti se snalaze kupujući piće u trgovinama.

- Ima među nama već dosta punoljetnih koji smiju kupiti cugu - smiju se dečki iz Tehničke škole.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije