Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbjegli računovođa Artur Kosanović ima državljanstvo susjedne države

Uzeo HRT-u milijun i pol i zbrisao u BiH

htv
Arhiva VL
Autori: sk/VLM, lč/VLM
05.11.2009.
u 17:59

Saznavši da je u svojim kriminalnim radnjama razotkriven, HRT-ov računovođa je u listopadu pobjegao u susjednu Bosnu i Hercegovinu čiji je državljanin.

Prema nalogu Državnog odvjetništva, kriminalistička policija PU zagrebačke provodi istragu na HRT-u vezanu uz pronevjeru gotovo 1,5 milijuna kuna što ju je počinio Artur Kosanović, zaposlen u HRT-ovu računovodstvu.

Određene nepravilnosti u njegovu radu uočene su za revizije, a neslužbeno doznajemo da je Kosanović izdavao nepostojeće honorarne ugovore na temelju kojih je sebi navodno stavljao novac u džep.

Saznavši da je u svojim kriminalnim radnjama razotkriven, HRT-ov računovođa je u listopadu pobjegao u susjednu Bosnu i Hercegovinu čiji je državljanin te se tako našao na popisu hrvatskih kriminalaca i osuđenika koji su utočište pronašli u toj zemlji. Pronevjeru novca potvrdio je i glasnogovornik HRT-a János Römer.

– Prije 14 dana Odjelu za gospodarski kriminalitet s HRT-a poslana je dokumentacija zbog sumnje na krađu. Nadležne državne službe sada se bave time. Nažalost, s obzirom na to da je postupak u tijeku, ne mogu otkrivati imena, svote ili kakav drugi podatak čije bi objavljivanje moglo utjecati na uspješnost postupka – rekao je Römer.

Ključne riječi

Komentara 71

OB
-obrisani-
18:17 05.11.2009.

I ovaj pobeže u Bosnu ponosnu, jeli bre jel ovo neka epidemija ??????!!!

MM
Mladen Miletić
18:35 05.11.2009.

Uzeo HRT-u milijun i pol kuna i zbrisao u BiH, tako se to radi,ne naivno kao kao Zagorec i Petrać daleko begati i sada sjede u zatvoru umjesto ba prave društvo trečem generalu glavnome Glavašu,...

OB
-obrisani-
18:42 05.11.2009.

05.11.2009. u 18:34h Crni šalevi 1991 je napisao/la: Ode pretplata na 100 kuna! ===============0 0 Ode kurac, ja sam svog inkasatora odavno istjerao, ma kao da sam predosjećao da će netko popaliti lovu. Ma to je prava rvatina i lovoljub.. Nego mulci koji neprekidno glasate za bosance i HDZ, pa hajte bar mene jednom birajte da se i ja malo oparim i poboljšam financijsku situaciju do petog koljena naprijed i nazad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije