Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Namještanje

Uzbuna u HSS-u: Pankretić šalje inspektore u Hrvatske vode

\'namibia1_nnn_unu_180311\' Jadranko Husarić
Arhiva VL
22.03.2011.
u 12:00

Analitičari vjeruju da Pankretić želi iskoristiti situaciju u Vodama, preko njih srušiti Friščića i doći na čelo HSS-a

Nakon otkrića Večernjeg lista o namještanju poslova u Hrvatskim vodama, koje su samo ovog mjeseca sklopile 2,5 milijardi kuna vrijedne ugovore sa 29 “odabranih” tvrtki, potpredsjednik Vlade i resorni ministar Božidar Pankretić u Vode je poslao inspektore.

>>Hrvatske vode namjestile 29 natječaja za 2,5 milijardi kuna

Pankretić pere ruke

Ministar Pankretić poslao nam je jučer svoju odluku kojom je naredio provođenje “upravnog i inspekcijskog nadzora nad zakonitošću rada i postupanja Voda u vezi s javnom nabavom za provedbu preventivne, redovne i izvanredne obrane od poplava na branjenim područjima”, o čemu je pisao Večernjak.

Time je Pankretić zapravo naredio provjeru ugovora koje su s Hrvatskim vodama potpisali i vjerni donatori HSS-a. Naime, samo ovog mjeseca sedam tvrtki koje su na račun HSS-a 2008. i 2009. uplatile više od 800 tisuća kuna potpisalo je s Vodama ugovore vrijedne 700 milijuna kuna. Ovu neugodnu situaciju osoba bliska ministru ublažava tvrdnjom kako je Pankretić, otkako je u rujnu 2009. godine izišao iz Upravnog vijeća Hrvatskih voda, izgubio kontrolu nad tom državnom tvrtkom.

Međutim, iako naš sugovornik tvrdi da kolo vode njegov stranački šef Josip Friščić i stranački mu kolega Jadranko Husarić, direktor Voda, ministar ipak ne može pobjeći od odgovornosti jer su Hrvatske vode u njegovu resoru. Svejedno, Pankretić će izbijanje afere u Hrvatskim vodama, HSS-ovoj “kasici prasici”, nastojati iskoristiti u svoju korist i za ostvarenje svoga cilja, a taj je, vjeruju analitičari, da umjesto Friščića zasjedne u fotelju šefa HSS-a. Pankretić je jučer zatražio i da se ispita jesu li Vode “igrale po zakonu” kada se predlagalo donošenje Pravilnika o posebnim uvjetima za obavljanje djelatnosti u vodoprivrednom gospodarstvu kojim su iz igre za dobivanje poslova od Hrvatskih voda isključene sve “nepodobne” tvrtke jer su uvjete za dobivanje poslova mogli ispuniti samo odabrani.

Sindikat brani Husarića

Sindikalisti Hrvatskih voda poslali su jučer otvoreno pismo u kojem tvrde da Večernji list tendenciozno i na štetu tvrtke piše o poslovima javne nabave u njihovoj tvrtki.

Komentara 46

OB
-obrisani-
15:08 22.03.2011.

Nema tu buducnosti,...unisteni smo. Nema buducnosti jer tu vise nema covjeka. U ovoj zemlji vise covjek ne zivi.

DO
DONJA
15:01 22.03.2011.

Ma nemogu vjerovati da bi Večernji list pisao tendenciozno.Ovaj list je \"OLIČENJE NOVINARSTVA\" ma ljudi samo pratite koji novinar piše i sve vam je jasno.

OB
-obrisani-
13:06 22.03.2011.

od ova dva vola...koji je trofejni ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije