Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNOST S ATLANTIKA

Uzbuna ne prestaje: Uragan Maria ojačala – strahuje se da će postati 'nova' Irma

Posljedice uragana na Kubi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.09.2017.
u 15:45

Uragan Maria, prema prognozama, u danima koji slijede brzo će ojačati te se kreće prema Karipskim otocima

Uragan Maria koji će uskoro zahvatiti Karibe, pojačao se u kategoriju 2 na ljestvici od 5, objavio je u ponedjeljak ujutro američki centar za uragane (NHC).

Uz vjetrove koji pušu do 175 km/h uragan Maria se kreće brzinom od 19 km/h i prijeti francuskim otocima Guadaloupe i Martinique, kao i  britanskim St. Kitts, Nevis i Montserrat i otoku Dominique. NHC navodi da se predviđa da će uragan Maria prerasti u kategoriju 3 tijekom dana.

Uragan bi mogao izazvati povišenje razine vode između 1,5 i 2,1 metra.

U 13 sati po srednjoeuropskom vremenu uragan Maria se nalazio 135 km istočno od otoka Martinique i trebao bi pogoditi područje koje je prije desetak dana zadesio uragan Irma. Na francuskim otocima Sveti Martin i Sveti Bartolomej uragan Irma je odnio 11 života i pričinjene su materijalne štete od više stotina milijuna eura.

U uraganu Irma je na Karibima poginulo 40 osoba i 20 na Floridi.

Istodobno, uragan Jose i dalje se kreće prema sjeveru te jakim vjetrovima i obilnom kišom prijeti istočnoj obali SAD-a, do koje bi trebao doći u idućih nekoliko dana. Iako je zasad riječ o uraganu prve kategorije, nije isključena mogućnost da će i Jose ojačati u danima koji slijede.

Lee, treća oluja koja se formirala nad Atlantskim oceanom, oslabjela je iz tropske oluje na tropsku depresiju te se očekuje da će dodatno oslabjeti tijekom sljedećih dana.

Posljedice uragana na Kubi
1/12
Posljedice uragana na Kubi
1/29
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar istina007
istina007
22:05 18.09.2017.

To je znak klumatski promene šta štp češčr udari i nas. Kaf je Jadran udario prije tol8ko kiša a juče i Beograd povređen dijete i nestao jedan čovek. Stop kkimatski promene i ako USA isupi iz klimatski porahuma i.a daa i dam dobije Embargo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije