Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U blizini je igralište

Užas kraj Bjelovara: Dječak upao u šaht na gradilištu, teško je ozlijeđen

Dom zdravlja i Hitna pomoć u Metkoviću
Ivo Cagalj/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.10.2023.
u 15:38

Dječak je pao u zemljani iskop za vodovodni šaht dubine 2,35 metara. U tijeku je kriminalističko istraživanje

U nedjelju oko 20 sati u Velikoj Pisanici 14-godišnjak je upao u zemljani iskop za šaht i zadobio teške tjelesne ozljede zbog kojih je prevezen u bjelovarsku Opću bolnicu "Dr. Anđelko Višić", priopćila je u ponedjeljak bjelovarska policija.

Nesreća se dogodila na gradilištu na kojemu se gradi dječji vrtić, a pored kojeg je igralište. Dječak je pao u zemljani iskop za vodovodni šaht dubine 2.35 metara. U tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi sve okolnosti događaja.

"Nesreća se dogodilo oko 20 sati, a na gradilištu se našlo više djece, tinejdžera. Ušli su na gradilište iako je ono ograđeno i iako je ondje ulaz strogo zabranjen. Ovo nije prvi put da se to dogodilo, već smo u više navrata upozoravali djecu da ne ulaze u taj prostor jer smo strahovali da se ne dogodi upravo ono što se dogodilo", ispričao je za Klikni.hr načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali. Dodaje kako je Općina i danas na svojim službenim internetskim stranicama i društvenim mrežama još jednom apelirala na roditelje velikopisaničkih školaraca da im ne dopuštaju ovakve opasne izlete.

"Poštovani mještani, poštovani roditelji ozlijeđenog dječaka, izražavamo duboko žaljenje zbog ozljeda koje je dječak zadobio jučer na dječjem igralištu te vas obavještavamo da je do daljnjega zabranjen pristup gradilištu oko Općine. Apeliramo na roditelje da do daljnjega ne vode djecu na dječje igralište koje je u neposrednoj blizini gradilišta i da ne dozvole da djeca samostalno borave na dječjem igralištu i u blizini gradilišta. Sve vas pozivamo na pojačan oprez u centru Općine zbog izvođenja radova na rekonstrukciji zgrade Općine u svrhu izgradnje dječjeg vrtića", poručili su iz Općine.

Prema neslužbenim informacijama portala Klikni.hr, dječak je na liječenju u zagrebačkoj bolnici gdje je operiran, a sada je u induciranoj komi. U Veliku Pisanicu navodno je stigla i inspekcija.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Marko
Marko
16:07 09.10.2023.

Inače djeci je mjesto na gradilištu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije