Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječji časopis

Uz Radost se djeca koja rastu s tabletima navikavaju na čitanje

Josipa Kotromanović Sauka
Foto: Branimir Bradarić
22.05.2019.
u 15:56

Dječji časopis dodatni je nastavni sadržaj i u vukovarskoj Osnovnoj školi Nikole Andrića

Treću godinu zaredom svi učenici od prvog do četvrtog razreda vukovarske Osnovne škole Nikole Andrića svakoga mjeseca, besplatno, dobivaju svoje primjerke dječjeg časopisa Radost.

– To je hvalevrijedna akcija i velika hvala Adris grupi koja našim učenicima osigurava časopis Radost. Da nije njih, broj učenika koji dobivaju Radost bio bi puno manji. Jednostavno neki roditelji nemaju naviku kupnje časopisa, a neki si to ne mogu ni priuštiti – kaže ravnateljica škole Josipa Kotromanović Sauka. Tako su Adris i Radost osigurali dodatan školski sadržaj kojemu se učenici iz mjeseca u mjesec neizmjerno raduju. I učitelji su zadovoljni jer su dobili u ruke časopis koji koriste i kao dodatni udžbenik tijekom nastave.

– Časopis prati plan i program nastave, ali i razne datume, događaje i godišnja doba. Stoga se zaista Radost može iskoristiti na bezbroj načina, što naši učitelji razredne nastave i rade. Idealno je što svi dobivaju svoj primjerak – dodaje Kotromanović Sauka. I ona sama je, dok je radila kao učiteljica razredne nastave, Radost koristila tijekom nastave. Objašnjava da se Radost najviše koristi na satovima hrvatskog jezika, ali na i drugim satovima, primjerice likovnog odgoja. Sada sve češće i svoje radove šalju u uredništvo s nadom da će i njihovi crteži ili pjesmice biti objavljeni.

– Kada dođe Radost i podijeli se učenicima, onda je taj prvi sat predviđen isključivo za prelistavanje. Posebno se raduju oni najmlađi, učenici prvih i drugih razreda, koji prvo čitaju ono što najviše vole. Nekima su to stripovi, drugima pjesmice i priče... Časopise potom nose doma i u školu donose po potrebi – rekla je Kotromanović Sauka.

Kaže i da je Radost, s obzirom na mobitele i tablete, odličan način da se kod djece razvije navika da čitaju koja će im i te kako trebati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije