Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK ISTI DAN

Uz posebne uvjete: Kandidati iz BiH koji polažu državnu maturu u RH mogu prijeći granicu

Zagreb: Pripreme za državnu maturu
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/4
25.06.2020.
u 09:47

Polaganje ispita tako će se za one koji dolaze i iz BiH organizirati na način da se osigura veća fizička distanca i nošenje maske.

Kandidati koji iz BiH dolaze na ispite državne mature u RH, unatoč mjerama koje su u ponoć, odnosno danas, 25. lipnja stupile u RH kada je riječ o ulascima iz BiH i obveznoj 14-dnevnoj samoizolaciji, mogu prijeći granicu i polagati državnu maturu.

Naime, kandidati koji se pridržavaju mjera samoizolacije radi prelaska granice imat će posebne uvjete za polaganje, navodi se u jučerašnjem dopisu upućenom Graničnoj policiji BiH iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. Polaganje ispita tako će se za one koji dolaze i iz BiH organizirati na način da se osigura veća fizička distanca i nošenje maske, piše Vecernji.ba.

Također, preporučen je povratak kandidata natrag preko granice u istome danu. Koji su još uvjeti propisani za kandidate, možete pročitati u nastavku: 

Foto: HZJZ

 

Komentara 1

TM
trade_mark
14:10 25.06.2020.

a šta oni nemaju škole u hercegovini? ili bi da im mi to izgradimo, kao onu bolnicu? iako, nekako vjerujem da bi oni radije da im izgradimo nogometno igralište. ili crkvu. jer šta će im škola?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije