Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Uz Dan općine blagoslovljena kapela zaštitnice svete Barbare

sveta barbara
Sabina Sviben/VLM
04.12.2009.
u 16:45

Uz gradnju kapele, kao drugi veliki projekt načelnik općine je istaknuo gradnju višenamjenske sportske dvorane vrijedne oko deset milijuna kuna.

Općina Novi Golubovec na dan svoje zaštitnice svete Barbare proslavila je svoj dan. Tom prilikom služila se sveta misa u novosagrađenoj kapeli sv. Barbare koju je predvodio biskup Valentin Pozaić. On je pred mnoštvom okupljenih mještana i župljana blagoslovio kapelu.

- Danas vaša zvona imaju poseban zvuk radosti. Neka u ovoj dvorani uvijek djeluje radosna riječ spasenja, a ova crkva bit će sveto mjesto na kojem će svako ljudsko srce naći utočište i dom. Neka se u ovoj crkvi nižu molitve za potrebe pojedinca, obitelji, naroda i crkve - rekao je nakon posvete mons. Pozaić.

Kamen temeljac za kapelu sv. Barbare postavljen je 2006. godine, a gradnja je započela 2007., kad je u njoj služena i prva misa. Kapela je dovršena ove godine, a najveći dio investicije vrijedne četiri milijuna kuna financirala je Općina Novi Golubovec.

Uz gradnju kapele, kao drugi veliki projekt načelnik, općine Boris Tušek na svečanoj sjednici Općinskog vijeća istaknuo je gradnju višenamjenske sportske dvorane vrijedne oko deset milijuna kuna, kojoj će idućeg tjedna biti priključena struja, a od iduće godine moći će je koristiti osnovnoškolci, a zatim i građani i udruge.

Kao najvažnije planove načelnik Tušek istaknuo je raspisivanje natječaja za gradnju vatrogasnog spremišta i uređenje poslovne zone za koju je otkupljeno 90 posto zemljišta. Izdvojio je i gradnju Društvenog doma u Velikoj Veterničkoj, koji bi trebao biti završen do sredine prosinca.

U prigodnom programu nakon svečane sjednice Općinskog vijeća nastupili su učenici osnovne škole i KUD-a N. Golubovec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije