Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje za ucjenu
Povratak na članak

Uz butelju se dogovorili da više neće optuživati Čermaka

Na suđenju Saši Radoviću, optuženom za ucjenu Ivana Čermaka slušani su snimljeni razgovori između Radovića i posrednika Mičića

Komentari 21

DU
Deleted user
22:05 24.05.2012.

Čermaka znam osobno, iz jedne ratne epizode, kad mi je učas riješio problem za kojeg su drugi bili gluhi i slijepi. I to ne na moju, nego na njegovu inicijativu. Većina stvari koja se piše o njemu su notorne laži jer je već prije 91. bio jedan od najviše bogatih obrtnika u exYU prostoru i to preko klimatizacijskih naprava i sličnih instalaterskih/završnih radova. Tko meni ne vjeruje, eno biografije Čermaka u arhivi VL iz pera novinara VL pa nek si pronađu to štivo preko tražilice VL. Naveo bih link na arhivu VL, ali bi me pobrisali - što mi se već dogodilo, nelogično jer je to \"interni\" link... On je startao u business s naftnim derivatima kad je već rat završio, Knin slobodan i to započevši opskrbu UNPROFOR snaga u BiH s gorivima po NATO spec. U tom poduhvatu je zaposlio skoro sve svoje vojnike i zapovjednike, ovaj put na civilnim pozicijama. Tko je onda htio vozikati cisterne po ratnoj zoni do Tuzle itd!?

VL
JO
johndoe2
22:10 24.05.2012.

Nikad neću zaboraviti ispovijed jedne žene koja se kao HV branitelj borila u posavini...ukratko kaže : ....kad je došao Pavao Miljavac linije su počele pucati svako par kilometara naredba sa vrha povlačenje...dečki noć prije dali živote za obranu sela - - naredba ujutro povlačenje..3 dana nismo jeli municije nema samo lagano oružje minobacači haubice sve povučeno sa prve crte....odlazim u glavni štab gdje kuhar izlazi noseći platu sa šnicelama...upitam ga kako to mi 3 dana nismo ništa jeli osim Jadro keksa i vode a vi ovdje tučete po šniclama.....a kuhar će na to ne pitaj me ništa to je za Markačevog psa.... a što ćete nekome je rat rat...a nekome brat

VL
OB
-obrisani-
22:32 24.05.2012.

Ovo je nas dragi ratni profiter, dok su Hrvati ginuli i vrucu krv proljevali ovaj covo je kupio za sebe i svoje !! Domovinski rat je svet za nas Hrvate, ali nisu sveti lopovi koji su krali dok su drugi dali zivote ! Kata Soljic nije bogata kao ovaj brko !!

VL
JO
johndoe2
22:55 24.05.2012.

Pas u postu dolje nije od skromnog generala Markača... Sorry Markač

VL
TO
Toni50
23:40 24.05.2012.

Prava sitnica kod kapitala od koliko se ono nagađa priča nekih 24 miliona eura - bez da je ratni profi !!!l lani tražio najmanje pola milijuna eura u zamjenu da ga prestane javno dokazivati i izlazitio na javnost sa istinominom da je i gospon heroj ratni profiter.

VL
M3
Miške 3
06:12 25.05.2012.

On je trebao ostati 24 g. u Haagu, a gen. Gotovinu trebalo je odmah pustiti.

VL
M3
Miške 3
06:14 25.05.2012.

Nebi on bio ni ratni profiter, ni tajkun da mu nije omogućio \"zna se \" tko i kako.

VL
PE
petrinjac
07:18 25.05.2012.

ovaj čovjek je upitan u svemu,tko mu je dao tako veliki čin,svi dobro znaju što je radio tjekom rata,šverco je sa naftom,kad je toliko veliki ratnik kako je onda posle rata otvorio svuda po hrvatskoj benzinske pumpe,nije mi jasno da danas slobodno hoda a da ga nitko nije provjerio na koji način je to steko ili ga čuvaju oni s kojima je to radio,nije ni čudno da smo svi u banani zbog ovakvih,čak je jedno vrijeme kružila priča,čak i snimak dovoženja nafte nep.tenkovima,ma nikako mi još nije jasno da je ovo moguće jer svega se dešavalo tjekom rata

VL
MA
malamlak
07:22 25.05.2012.

Jako jako je čduno da je ovaj slobodan a ako je netko odgovoran za događanja nakon Oluje to je Čerkam. Dosad niti jedan dubaš iz tadašnjeg državnog vrha nije ucjenjen niti Mesić niti Gregurić niti njihovi jataci poput Čermaka. Haag je ucjneio i Mesića i Gregurića ali ih nije optužio, dakle bilo je elemenata za optužnice!

VL
PU
pucirep
07:52 25.05.2012.

A čiji je na kraju taj pas? I ja sam bio četiri dana u ratu i sjećam se dobro tih pasa što su hodali po prvim linijama i „štabovima“! Bilo ih je pet-šest zajedno – Markačev, Norčev, Miljavčev, Domazetov, Bobetkov, čini mi se… I Tuđmanova dva su se povremeno dolazila igrat s njima… Al\' mi se čini da su ovi Tuđmanovi htjeli jest Jadro kekse…

VL
DR
drazencro
08:30 25.05.2012.

ovaj srbin je ista bagra kao i građanska akcija, mladi za ljudska prava i slične udružne bljuvotarije...pod maskom pravde, građanskih prava i koječega provode skrivene prosrbijanske ali i svoje osobne sitne interese...posječan glupavo-slijepi hrvat, od zaslijepljenosti novcem i materijalnim stvarima, to ne vidi...strašno

VL
KT
Karika Tura
08:40 25.05.2012.

Znači ovo je bil predizborni trik milosrđa Jace i Šeksa. Inače se nisu ustručavali reketariti heroje ili ih transferirati u Haški i domaći zatvor. Pljuc

VL
KT
Karika Tura
08:45 25.05.2012.

ovaj čovjek je upitan u svemu,tko mu je dao tako veliki čin,svi dobro znaju što je radio tjekom rata,šverco je sa naftom,kad je toliko veliki ratnik kako je onda posle rata otvorio svuda po hrvatskoj benzinske pumpe, *********** Rat je najveći mogući biznis, uvijek bilo i ostalo. Jedino tebi komunjarskoj lažljivoj kretenčini to nije jasno nego pionire pokušavaš uvjeriti kako su eto komunjare zaratile 1990 zato jer su Hrvati i Srbi :)

VL
BL
blagojelukic
08:46 25.05.2012.

. ........Čermak i vrh HDZ-a iz 90-ih ratni su zločinci, naftom iz INA-e punili su srpske tenkove..... ..Nekadašnji pripadnik tajne obavještajne skupine \'Pas\', tvrdi kako ih je Gojko Šušak poslao na zadatak praćenja cisterni iz dva razloga. Prvi je bioe bio strah od golemih razmjera ilegalne trgovine naftom i drugim robama koju je razvio vladar Autonomne pokrajine Zapadne Bosne, Fikret Abdić, koji je nedavno pušten iz zatvora nakon što je odslužio zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina. . Abdićev švercerski stroj, izmicao je kontroli. Drugi razlog zbog kojeg ih je Šušak \'aktivirao\' na južnom frontu, bio je pokušaj da se \'spere ljaga s Hercegovaca\', jer se u Zagrebu smatralo kako upravo određena skupina Hercegovaca obavlja ovaj dobar posao u BiH

VL
KT
Karika Tura
08:47 25.05.2012.

Komunjaro - loše lažeš.

VL
BL
blagojelukic
08:54 25.05.2012.

. ..usput....ja nisam bio pripadnik te tajne obavještajne skupine \'Pas\',,...:-)) . Od studenog 1993. do ljeta 1994. godine snimali smo, gotovo svakodnevno, konvoje cisterni koje su preko graničnih prijelaza kod Ploča, Opuzena, Metkovića i brojnih drugih iz Hrvatske švercani uni u BiH. . Cisterne smo pratili i dalje po Hercegovini, a ubrzo smo shvatili kako ogroman dio te nafte preko Fikreta Abdića odlazi Srbima, koji su pak višak goriva koji nije stao u njihove tenkove dalje prodavali Crnoj Gori .. .

VL
BL
blagojelukic
09:00 25.05.2012.

. ..Nafta se švercala u BiH u razdoblju od početka \'93 do kraja 94\' punih 500 radnih dana, . a u jednom danu su Karadžić i Mladić iz Hrvatske dobivali i po tisuću tona naftnih derivata za svoj ratni stroj.. . Sve to povrđuju i stenogrami VONS-a iz 1993. godine... .

VL
Č7
čvor2.76
10:34 25.05.2012.

Već i vrapci na grani pjevaju o švercu nafte srbima u vrijeme rata i onda ne vidim razloga za NE pokretanjem istrage, ALI šta bi na to imali reći neka gospoda kao što su Gregurić Franjo i mnogi drugi.

VL
MA
mar06mir
12:16 25.05.2012.

Pustili Barabu a osudili Isusa! Cernak je jedini kriminalac od nasa tri genarala iz Haga.

VL
AN
Andreeejjj
16:54 26.05.2012.

General ČERMAK....ahahahaha. Klima majstor - radnik, bez ikakve školice a tek fakulteta, odjednom švercom derivata dobije čin GENERALA!!! Tako je to bilo u doba \"krivoustoga\"! Koliko znamo, za čin GENERALA treba se školovati tj studirati i vršiti praksu uz naravnono dosta medjunarodnih seminara i vježbi. A kod nas činove GENERALA, dobijali su šofer ROJS, klima monter ČERMAK, zidar ČUK, vrtlar SPAJIĆ, konobar NORAC, PK radnik KORADE, itd, itd. Pa ljudi, gdje mi to živimo?!? SRAMOTA...bljakkkk....fuuuuj!!!!!!!!!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.