Uvozna teletina jeftinija i od domaće svinjetine
Od oko 10-11 tisuća tona prodane teletine godišnje u RH samo je 4100 tona iz domaće proizvodnje
Komentari 9
A onda u tekstu vidimo da uspoređujete juneća rebra i svinjsku but. Tko želi "glodati" rebra neka im, ja ću ipak po butu ili vratini.
Normalno da je jeftinije, uvozi se škart, meso koje je godinama zamrznuto stajalo kao nečije državne robne rezerve, pa se prodaju Hrvatskoj po niskoj cijeni umjesto da se mora platiti zbrinjavanje na otpadu. Naravno, uvozi se sa "friziranim" papirima. To je samo kod nas moguće, bitno je da se tajkunčići bogate, "stoka sitnog zuba" kupuje "povoljno"... A to kaj naši poljoprivredni proizvođači propadaju vlastodršce boli "ona stvar".
Tko kupuje u mesnici da bi se to uopce trebalo izdvojit? Onda se mora izdvojit koliko ta ista teletina kosta u toj mesnici gdje se izdvaja cijena svinjetine
Ovo uvozno je vani odbačeno i zbog toga je kod nas jeftinije. Neka "stručnjaci" provjere kvalitetu!
Hrvatska nema uvoz iz EU jednako kako Zagreb nema uvoz iz Bjelovara. Ne postoji carina niti bilo sto sto bi okarakteriziralo uvoz. Hrvatska nema nikakav pravni nacin uvesti kontrolu tog “uvoza” i lakse bi uvela kontrolu sto dodje iz Bjelovara u Zagreb nego sto dodje iz EU. S druge strane, zanimljive su mi tvrdnje da je sve sto dodje iz EU skart, a iz Hrvatske A1 kvaliteta. Nema bas podataka koji to podupiru.
Napišite koja je godina proizvodnje i zemlju porijekla.
Gluposti. Čim je uvozno, kao nevalja. Dečki , prilagodite se tržištu ili nestanite. Što bi sad trebalo, zbog vaše nesposobnosti plaćati 30% više?Treba samo deklarirati ispravno, što je domaće a što uvozno. Pa neka kupac bira.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
nekad davno se to teletinom zvalo... u mesnici platiš junetinu, a dobiješ zrelu kravu staru 12 godina. kila najjeftinijeg mesa u dućanu sa kostima ne bi smjela biti jeftinija od 30 kuna, i više. jer za kilu mesa, prirasta, trebaš najmanje 3 kg smjese, plus voda, veterinar, smještaj, energenti, troškovi 'obrade', al i i nabave 'sirovine, znači mladog teleta. prihvatimo da k nama dolazi meso koje nitko na zapadu ne može nikom uvaliti, staro i djelomično zdravstveno neispravno. mi kupujemo meso i gledamo isključivo na cijenu. ako i znamo nekog da vani, na otvorenom, uzgaja goveda, mi to ne kupujemo, jer nam je 50 kuna za kilogram svježeg mesa u komadu, polovici, preskupo. al nekako progutamo 28,99 kn/kg za meso koje baš i nije meso...