Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaće nije ‘in’
Povratak na članak

Uvozna teletina jeftinija i od domaće svinjetine

Od oko 10-11 tisuća tona prodane teletine godišnje u RH samo je 4100 tona iz domaće proizvodnje

Komentari 9

Avatar nekakav
nekakav
12:24 20.08.2019.

nekad davno se to teletinom zvalo... u mesnici platiš junetinu, a dobiješ zrelu kravu staru 12 godina. kila najjeftinijeg mesa u dućanu sa kostima ne bi smjela biti jeftinija od 30 kuna, i više. jer za kilu mesa, prirasta, trebaš najmanje 3 kg smjese, plus voda, veterinar, smještaj, energenti, troškovi 'obrade', al i i nabave 'sirovine, znači mladog teleta. prihvatimo da k nama dolazi meso koje nitko na zapadu ne može nikom uvaliti, staro i djelomično zdravstveno neispravno. mi kupujemo meso i gledamo isključivo na cijenu. ako i znamo nekog da vani, na otvorenom, uzgaja goveda, mi to ne kupujemo, jer nam je 50 kuna za kilogram svježeg mesa u komadu, polovici, preskupo. al nekako progutamo 28,99 kn/kg za meso koje baš i nije meso...

VL
TH
than
12:12 20.08.2019.

A onda u tekstu vidimo da uspoređujete juneća rebra i svinjsku but. Tko želi "glodati" rebra neka im, ja ću ipak po butu ili vratini.

VL
Avatar VinkoL
VinkoL
12:28 20.08.2019.

Normalno da je jeftinije, uvozi se škart, meso koje je godinama zamrznuto stajalo kao nečije državne robne rezerve, pa se prodaju Hrvatskoj po niskoj cijeni umjesto da se mora platiti zbrinjavanje na otpadu. Naravno, uvozi se sa "friziranim" papirima. To je samo kod nas moguće, bitno je da se tajkunčići bogate, "stoka sitnog zuba" kupuje "povoljno"... A to kaj naši poljoprivredni proizvođači propadaju vlastodršce boli "ona stvar".

VL
LA
lajh1985
12:54 20.08.2019.

Tko kupuje u mesnici da bi se to uopce trebalo izdvojit? Onda se mora izdvojit koliko ta ista teletina kosta u toj mesnici gdje se izdvaja cijena svinjetine

VL
DH
dalibor.hren
13:00 20.08.2019.

Ovo uvozno je vani odbačeno i zbog toga je kod nas jeftinije. Neka "stručnjaci" provjere kvalitetu!

VL
MS
mihovil.strujic
13:01 20.08.2019.

Hrvatska nema uvoz iz EU jednako kako Zagreb nema uvoz iz Bjelovara. Ne postoji carina niti bilo sto sto bi okarakteriziralo uvoz. Hrvatska nema nikakav pravni nacin uvesti kontrolu tog “uvoza” i lakse bi uvela kontrolu sto dodje iz Bjelovara u Zagreb nego sto dodje iz EU. S druge strane, zanimljive su mi tvrdnje da je sve sto dodje iz EU skart, a iz Hrvatske A1 kvaliteta. Nema bas podataka koji to podupiru.

VL
DU
Deleted user
14:12 20.08.2019.

Napišite koja je godina proizvodnje i zemlju porijekla.

VL
DJ
DjD
12:23 20.08.2019.

Gluposti. Čim je uvozno, kao nevalja. Dečki , prilagodite se tržištu ili nestanite. Što bi sad trebalo, zbog vaše nesposobnosti plaćati 30% više?Treba samo deklarirati ispravno, što je domaće a što uvozno. Pa neka kupac bira.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.