Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

Uvjetno osuđen povjerenik za sigurnost HNS-a

Miroslav Marković
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
06.11.2018.
u 15:44

Djelo za koje je optužen, prema optužnici, počinio je 2008.

Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a, na zagrebačkom Županijskom sudu uvjetno je nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana zbog zloporabe položaja i ovlasti.

Djelo za koje je optužen, prema optužnici, počinio je 2008. u vrijeme dok je bio načelnik Prve policijske postaje u Zagrebu. Teretio se da je 1. prosinca 2008. na traženje nepoznate osobe u policijskom sustavu neovlašteno provjerio dosje jedne žene koja je u to vrijeme bila zaposlena u jednom zagrebačkom krojačkom salonu. Učinio je to iako žena koju je provjeravao u tom trenutku nije bila zbog ničeg sumnjiva niti je policija nad njom provodila ikakvo kriminalističko istraživanje.

Podatak da je bila kazneno prijavljena zbog krađe, Marković je proslijedio vlasniku krojačkog obrta, inače svom poznaniku, zbog čega spomenutoj ženi nije produžen radni odnos. Istim presudom Marković je zajedno s Brankom Tolušićem nepravomoćno oslobođen optužbi da je 27. lipnja 2008. u prostorijama VII policijske postaje u Zagrebu provjerio radnike čija mu je imena Tolušić, inače suradnik jednog trgovačkog društva, dao. Marković je negirao krivnju no sud mu u osuđujućem dijelu presude očito nije vjerovao.

Marković je povjerenikom za sigurnost HNS-a postao 2016., a u njegovoj službenoj biografiji navodi se da je završio Fakultet prometnih znanosti te da je od 13. travnja 1992. do 31. prosinca 2015. bio zaposlen u MUP-u, točnije u PU zagrebačkoj gdje je prošao put po od policajca do načelnika postaje. Od 2006. je radio na osiguranjima javnih okupljanja i nogometnih utakmica.

Komentara 3

PO
pozornik66
16:24 06.11.2018.

Nekima se traži dlaka u jajetu a drugima se propušta sve. Uskok i dorh leglo mafije i udbe

IB
ivan.biljan68
17:39 06.11.2018.

Ako nisi "nešto" i ako te nitko ne poznaje...."popušio si svoje"a ovi?...jednidruge štite!

DA
darwil
16:10 06.11.2018.

Uopće me ne čudi ako bude i ministar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije