Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BODOVNI PRAG

Uvedene važne promjene i nova pravila na ispitu državne mature, donosimo detalje

07.10.2022.
u 17:56

Ovogodišnja generacija maturanata ima na eseju popis od samo četiri lektirna djela, koja svakako do lipnja trebaju ponoviti i po potrebi ponovno pročitati, a to su "Gospoda Glembajevi", "Posljednji Stipančići", "Patnje mladog Werthera" i poezija Tina Ujevića

Komentara 1

DV
danijela.vranjkovic
18:51 07.10.2022.

Mi smo toliko bolesni oko tog jezika da i djecu koja na fakultetu nece imati taj predmet maltretiramo s tim. Ljudi, usporedite se s Njemackom. Tamo vise ustanove po uspjehu odabiru djecu i nude ima da pređu kod njih. Dalje, nasa djeca među sobom vec samo engleski komuniciraju. Ok da pravnik mora biti pismen, iako se od Glembayevih nece opismeniti, i buduci pedagoski radnici, al sta ce jednom IT studentu hrvatski? Pa ni udžbenik iz informatike nije pisao nitko normalan jer djeca ne kuze dijelove kompjutera na hrvatskom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?