Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKITOKI

Uvedena besplatna aplikacija putem koje će roditelji moći komunicirati s odgajateljima u vrtićima

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
12.10.2021.
u 17:31

Novost koju donosi aplikacija je mogućnost automatske izrade računa i plaćanja mjesečne vrtićke naknade i to putem internet bankarstva, kreditnih ili debitnih kartica

U Zagrebu je nedavno predstavljena nova domaća inovativna platforma Okitoki kojom je započela nova era digitalizacije vrtića

Aplikacija korisnicima pomaže da odgojitelji i roditelji međusobno više komuniciraju na način da odgojiteljima omogućava da u samo par klikova roditeljima u realnom vremenu pruže uvid u aktivnosti njihove djece za vrijeme boravka u vrtiću.

Ova platforma omogućava im dijeljenje najrazličitijih sadržaja – od fotografija, dokumenata, servisnih informacija pa do dječjih likovnih radova ili kratkih videa koji roditeljima prenose atmosferu u vrtiću. 

Kako govore iz kreatori aplikacije, svi sadržaji u aplikaciji ostaju trajno i moguće ih je koristiti u bilo kojem trenutku. Unutar aplikacije moguće je kreirati i odvojene grupe i pojedinačne chatove. Praktičan feature je mjesečni, tjedni ili dnevni kalendar s pregledom aktivnosti, kao i pregled i upis na dodatne aktivnosti samo jednim klikom. 

Sama aplikacija je razvijena u suradnji s odgojiteljima i roditeljima te je posve prilagođena hrvatskom obrazovnom sustavu.  

- Kao majci vrtićke djece, uvid u to kako izgleda dan mog djeteta te kvalitetna, brza i jednostavna komunikacija s odgojiteljima visoko je na mojoj listi prioriteta. Nažalost, ona se uglavnom svodi na prijenos kratkih praktičnih informacija, a sada je, zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera, dodatno sužena i ograničena. Stoga smo posebnu pozornost posvetili komunikacijskim funkcionalnostima Okitokija koje odgojiteljima omogućuju da pokažu cijeli proces kroz koji djeca prolaze u vrtiću, te tako steknu bolje razumijevanje roditelja, rekla je Tatjana Novak iz Okitokija.

Novost koju donosi aplikacija je mogućnost automatske izrade računa i plaćanja mjesečne vrtićke naknade i to putem internet bankarstva, kreditnih ili debitnih kartica. Osim toga, omogućuje i tokenizaciju i pretplatu, što pak osigurava bolji cash flow vrtića, a sustav će se pobrinuti i za obavijesti zaboravnim roditeljima te će ih podsjetiti na neplaćena zaduženja, govore iz aplikacije.  

Naknadu za korištenje Okitokija plaća vrtić, putem mjesečne pretplate, tako da je za roditelje posve besplatan, dok su instalacija i korištenje vrlo  jednostavni i intuitivni. Danas Okitoki ima već 1700 zadovoljnih korisnika, a njihov broj raste iz dana u dan. 

>> VIDEO Tradicionalno darivanje izrezbarene bundeve u Zoološkom vrtu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije