Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna obljetnica

Utrka u spomen na župnika mučki ubijenog u župnom stanu 1991. godine

08.10.2017.
u 12:24

- Utrka je posvećena svećeniku Antunu Buriku i 66 mučenika Crkve u Hrvata. Ove godine u utrci, koja se održava po deveti put, sudjeluje 50-ak trkača među kojima ima i djece - rekao je Ivanković.

U organizaciji Udruge "Dr. Ante Starčević" iz Tovarnika i Maraton klub "Hrvatski sokol" iz Osijeka danas se održava memorijalna utrka Vukovar – Tovarnik. Oko 50-ak trkača su nakon polaganja vijenca kod Kamenoga križa na ušću Vuke u Dunav započelo utrku na mostu Jean Michel Nicoliera.

- Utrka je posvećena svećeniku Antunu Buriku i 66 mučenika Crkve u Hrvata. Ove godine u utrci, koja se održava po deveti put, sudjeluje 50-ak trkača među kojima ima i djece - rekao je Ivanković.

Ubijen u župnom stanu

Dodao je i kako će dolaskom u Tovarnik sudionici utrke položiti vijenac i sudjelovati u zajedničkoj molitvi na mjestu masovne grobnice i kod spomen poprsja groba Ivana Burika na mjesnom groblju. 

Tovarnički župnik Ivan Burik mučki je ubijen u župnom stanu u Tovarniku 8. listopada 1991. godine, nakon što je selo okupirano. Njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su iz masovne grobnice i 1998. godine pokopani na mjesnom groblju. Ivan Burik je jedini katolički svećenik ubijen u Domovinskom ratu.

Komentara 6

CR
crodux
13:26 08.10.2017.

eto jedan primjer zašto ću uvijek stati na stranu svećenika a ne na stranu jugo armije i četnika koji i dan danas u Hrvatskoj pljuju po crkvi..

NV
NV
12:36 08.10.2017.

,,crkve u hrvata,,. Nema crkve u hrvata već katoličke crke,pa ko hoće nek izvoli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije