Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za 10 stupnjeva hladnije

Utorak će još biti topao, a onda stiže promjena: 'Pripremite topliju odjeću i obuću'

Zoran Vakula
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
16.09.2019.
u 22:11

U petak će još povremeno umjeren, u gorju i jak sjeveroistočnjak pridonositi osjećaju svježine, a s vikendom će vjetar oslabjeti pa će porasti vjerojatnost za mjestimičan slab mraz pri tlu - prognozirala je za dr. sc. Tanja Renko

Utorak će biti još iznadprosječno topao, a onda kreću promjene. Prema kraju dana bit će i jačih pljuskova, moguće i nevremena, osobito u kopnenom području, gdje će od srijede biti i osjetno hladnije, iako ponovno i sve sunčanije, stoji u prognozi Tanje Renko iz DHMZ-a i Zorana Vakule na HRT-u. Napominju da se uz slabljenje vjetra pri tlu povećava vjerojatnost slabog mraza pa vas upozoravaju da "zaštitite, zatvorite, poberite...", a i pripremite topliju odjeću i obuću za drugi dio tjedna.

Već u utorak nestabilnosti su moguće i na sjevernom Jadranu, a još češće će biti u srijedu, na južnom dijelu Jadrana još i u četvrtak. Od utorka do petka, upozorava se u prognozi, normalno će prometovanje onemogućavati i jaka, ponegdje i olujna bura, s kojom stiže osvježenje.

- U srijedu u unutrašnjosti znatno svježije, a sa sjevera će se postupno razvedravati. No, još će tijekom jutra i prijepodneva biti i obilnijih pljuskova. U četvrtak će kiše biti uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije, a od petka ponovno posvuda suho i većinom sunčano. U petak će još povremeno umjeren, u gorju i jak sjeveroistočnjak pridonositi osjećaju svježine, a s vikendom će vjetar oslabjeti pa će porasti vjerojatnost za mjestimičan slab mraz pri tlu. No, dnevna će temperatura zraka porasti - prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko.

- U noći na srijedu naoblačenje s kišom, često pljuskovima s grmljavinom, zahvatiti sjeverni i dio srednjeg Jadrana. Zapuhat će umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura. U predjelima južnije od Splita kiše će biti rijetko, glavnina vjerojatno u četvrtak, kada će se bura proširiti duž cijele obale, a na sjeveru će se razvedriti. Osvježit će, a vjetrovito će biti i u većinom sunčani petak. Stabilno vrijeme vrlo vjerojatno će potrajati do kraja tjedna pri čemu će biti toplije i bura će slabjeti - kaže Renko, te napominje kako će u srijedu temperature zraka u unutrašnjosti biti i za više od 10 °C niža nego početkom tjedna, a i na Jadranu će biti svježije.

VIDEO Nevrijeme poharalo Medulin:

Komentara 2

LA
larala
09:55 17.09.2019.

pročitaš članak i znaš manje nego si znao. pripremite toplu odjeću i temperature će rasti :)

NO
nostradamus11
22:38 16.09.2019.

vakula je reko....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije