Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz krizne točke

Utočišta u Tovarniku, Dardi...

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
22.08.2015.
u 19:28

- Policija će učiniti sve da ih zaštiti i da državna granica ostane sigurna, rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske županije Domagoj Džigumović.

MUP RH prati sva događanja vezana za val ilegalnih emigranata u Srbiji i Makedoniji te se slijedom toga obavljaju i određene pripreme na terenu. Hrvatski građani mogu biti mirni. Policija će učiniti sve da ih zaštiti i da državna granica ostane sigurna, rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske županije Domagoj Džigumović.

Najavio je da će za tu potrebu biti angažiran dovoljan broj ljudi, a da su postrojbe granične policije kvalitetno opremljene i educirane. Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci Branko Tomić kaže da surađuju s nadležnim tijelima kako bi u slučaju potrebe odmah aktivirali ljude, tehnička sredstva i humanitarnu pomoć. Govoreći o objektima u kojima bi se migranti mogli smjestiti ako bi masovno krenuli put Hrvatske, Tomić kaže da je to na državnim vlastima i kako o tome Crveni križ ne odlučuje.

Međutim, neslužbeno doznajemo da se razmišlja o smještaju emigranata u napuštenim vojarnama i drugim društvenim objektima koji se slabo ili nikako koriste. Spominje se tako i hostel u Vukovaru, u kojem su bile smještene žrtve poplave, dvorac u Dardi i Centar za strance u Tovarniku čija je gradnja pri kraju.

>> Pusić: Makedoniji i izbjeglicama treba organizirano pomoći 

>> Crkva i Caritas nisu spremni za imigrante: 'Zasad nema nikakve nacionalne strategije'

Komentara 16

Avatar puky
puky
20:16 22.08.2015.

... ovdje se spominju prostori za nekoliko desetaka emigranata ... ovi na vlasti očigledno nisu pri svijesti ili ih baš briga ... radi se o tisućama emigranata, okorjelih đihadista i zločinaca ... treba minska polja planirati, bodljikave žice, HV ii dragovoljce na granicu a ne ovo shranje ... strava ...

AL
alphazulu99
22:58 22.08.2015.

Granicu prema Srbiji treba braniti, a ne skupljati izbjeglice. Svaka drzava ima pravo braniti svoje granice. Treba razmisljati o dizanju vojne i policijske pricuve, ako tako nesto postoji.

LI
list68
08:52 23.08.2015.

Opet pogrešno, izbjeglice u najsiromašnije dijelove zemlje. Njih treba u Istru poslati, tamo će biti "svoji na svome".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije