Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
publiku mame popularnim sadržajima
Povratak na članak

Zašto je ruska propaganda uspjela u Latinskoj Americi? Koristili su perfidne trikove

Na početku ruske invazije na Ukrajinu kod španjolskog ogranka RT-a pale su sve maske kritičkog izvještavanja – ruski potez se bezrezervno opravdavao. Tako je postupila i popularna influencerica koja je ujedno i zamjenica direktora Actualidad RT, Ina Afinogenova.

Komentari 12

LL
lijepa_li si
12:42 16.04.2022.

vjerojatno nema medijski naivnije zemlje od naše!

VL
MI
Milankovic
14:09 16.04.2022.

Zato sto je svima muka americke propagande. Juzna amerika je mnogo propatila zbog sad.

VL
Avatar Payback
Payback
13:28 16.04.2022.

Bravo za članak!!!

VL
Avatar Bud Humski
Bud Humski
14:09 16.04.2022.

"Ruski državni mediji su mogli jednostavno prodrijeti u Latinsku Ameriku jer su slični brojnim medijskim kućama u Latinskoj Americi, koji se predstavljaju kao državotvorni i naposljetku služe interesima svojih vlada". A u "zapadnim demokracijama" nije tako?! Pa, samo americki glavni mediji od vlade SAD-a dobijaju oko milijardu US$ godisnje da furaju pricu establishmenta! Pratim Russia Today i mogu reci da su kud i kamo objektivniji od bilo kojeg zapadnog razvikanog medija. To potvrdjuju i mnogi novinari koji su radili i u zapadnim medijima i za RT. A o "objektivnosti" zapadnih medija mozda najbolje govori ovaj slucaj... Nakon deset godina u ljevicarskim novinama "Dagens ETC", cijenjena svedska novinarka Kajsa "Ekis" Ekman otpustena je nakon sto je napisala clanak o nacistima u Ukrajini, i nakon sto je utvrdila da ruski medijski kanal RT ima "vrlo kvalitetno novinarstvo"! U clanku pod naslovom "Zasto su nacisticke veze 'Kyiv Independenta' prihvatljive?", Ekman je optuzila ukrajinske novine da imaju nacisticke veze. Napisala je i da je izdavanje tih novina pokrenuto uz pomoc novca kanadske vlade, Europske zaklade za demokraciju, te da su zaposlenici sponzorirani novcem pomoci iz SAD-a, kao i donacija svedskih medijskih organizacija. Ukrajinske novine "Kyiv Independent" osnovane su tek krajem prosinca 2021., ali imaju milijune sljedbenika na drustvenim mrezama i cesto ih citiraju blagonakloni zapadni mediji...

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
22:12 18.04.2022.

Padom berlinskog zida nije se samo zapad proširio na istok, već su i komunističke ideje otišle na zapad. Kome smeta ta tvrdnja pa sam dobio 2 žuta kartona? A vaši čitatelji su bili uskraćeni za pametne komentare.

VL
Avatar Tombstone
Tombstone
16:51 16.04.2022.

Iz istog razloga zasto liberalno globalisticka cini to isto u Evropi.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
14:18 16.04.2022.

Jednom sam popušio priču o zločestim Indijancima...

VL
LU
Luka233
23:02 16.04.2022.

Dakle, Vecernji uz sve lazne informacije koje objavljujete, tipa redova za hranu i praznih polica, tzv. fake news koji se vez uz fa siste, jer vi niste drugo, imate obraza kritizirati nekog, a ove polupismene seljacice koji brisu komentare, boljeje da niti ne spominjem. Trebali ste davno zatvoriti butigu.

VL
CM
Crni_moj
19:42 16.04.2022.

Zašto je američka propaganda uspjela u Europi. I jedno i drugo pitanje su bezveze,

VL
CM
Crni_moj
13:32 16.04.2022.

Uvijek kad moćniji napadne slabijeg trebalo bi se solidirati sa slabijim. Kako to do sada nismo činili događa nam se ovo. Nažalost u Europi vlada dupli moral i to ekstremno veliki, da mnogi to nisu u tom omjeru ni očekivali. I tako je sa početkom pandemije koja je izgleda bila uvježbavanje umrla je istinska demokracija a lobisti svih vrsta nikad jači. Kako će završiti teško je reći, nadajmo se dobro. Svim ljudima koji slave želim sretan Uskrs i puno zdravlja i ljubavi.

VL
LU
Luka233
22:57 16.04.2022.

Srecom mi imamo Vecernji koji nas objektivno informira.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.