Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Utajom poreza oštetili državni proračun za gotovo 17 milijuna kuna

Međusobno su ispostavljali lažne račune koje nisu plaćali, a koje su prikazivali u poslovnim knjigama.
13. siječnja 2021. u 12:09 1 komentara 2780 prikaza
Hrvatske kune
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom i 48-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta kojima su stekli ne pripadajuću imovinsku korist na štetu državnog proračuna u iznosu od gotovo 17 milijuna kuna.

Posljedice razornog potresa u Petrinji i okolici OPREZ! Pojavili se lažni računi za pomoć pogođenim područjima. 'Strana plaćanja su sumnjiva'

Prema navodima policije osumnjičeni su u razdoblju od svibnja 2016. do svibnja 2019. godine, kao odgovorne osobe zadruge i više trgovačkih društava sa sjedištima u Vinkovcima, koristeći zakonsku mogućnost da zadruga ostvaruje pravo na pretporez odmah po zaprimanju računa neovisno o plaćanju usluga, međusobno ispostavljali lažne račune koje nisu plaćali, a koje su prikazivali u poslovnim knjigama. Na taj način, neosnovanim iskazivanjem pretporeza po lažnim računima, umanjili su porezne obveze koje su bili dužni plaćati, a čime su oštetili državni proračun za više od 16.946.000 kuna.

Tijekom istrage utvrđeno je kako su u tom razdoblju, suprotno zakonskim propisima, osumnjičeni poslovne knjige vodili na temelju nevjerodostojnih knjigovodstvenih isprava i na taj način onemogućili preglednost poslovnih događaja.

Policija ZLOČINAČKO UDRUŽENJE Poreznim malverzacijama oštetili državu za više od pet milijuna kuna

- Osumnjičeni su danas, 13. siječnja predani pritvorskom nadzorniku PU te protiv njih slijedi kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Utaja poreza ili carine“, „Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“ Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, izvijestili su iz PU.

Video - Načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić o milijunskoj pronevjeri novca iz proračuna

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
A1 Hrvatska
DONOSI A1
Od minus 7 do plus 13 u dva dana: uzroke vremenskih promjena u Zagrebu i na Sljemenu otkrijte u ekskluzivnom specijalu NET ZERO
  • Tramp:

    Zar samo toliko, pa mislim da Crkva barata s puno većim iznosima!