Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijeće Ustavnog suda

Usvojili još 70-ak ustavnih tužbi 'pripadnika HVO-a'

15.09.2023.
u 11:51

Unatoč očekivanjima ministra Tome Medveda Visoki upravni sud je u slučaju Ive Lamešića poništio rješenje MORH-a pa opet ima status hrvatskog branitelja i 100-postotnog ratnog vojnog invalida

Komentara 3

GO
goran2hr
13:56 15.09.2023.

Na stranu formalnosti i birokracija, borci HVO bili su naša braća i bili smo jedna vojska. Tako da, što se tiče prava, ne vidim tu nikakav problem. AKO je Lemešić zaista bio borac HVO-a, bio ranjen i postao invalid - onda je u pravu - hrvatski branitelj. Ono (one) što bi trebalo izbaciti sa popisa su lažnjaci i u tom smislu nije kasno za reviziju.

CH
chemica
12:46 15.09.2023.

Tako valja. Rođen u Bosni, živi u Bosni, ratovao po Bosni gdje je i ranjen, a ratničku penziju mu daje Hrvatska jer mu je ona bosanska premala. Dok naši ljudi žive u neimaštini i bježe iz domovine. Franjo, Franjo!

Avatar Zgubider..
Zgubider..
12:55 15.09.2023.

Da su se tak borili u ratu, kak se bore za penzije, bili bi izašli na Crno more! A Plenki kupuje glasove našim novcima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije