Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reorganizacija

Uštede: Zatvaraju se neka vojno-diplomatska predstavništva

kotromanović, vojska, morh, vojnici (1)
Davor Javorović/Pixsell
15.03.2012.
u 15:20

Zatvaranje pojedinih predstavništava provodi se u koordinaciji s bilateralnim partnerima te to neće utjecati na kvalitetu odnosa s tim zemljama, izvješćuju iz Ministarstva obrane

Po uzoru na prijedlog o uvođenju putujućih veleposlanika koji bi pokrivali države u kojima nemamo predstavništva, slična reorganizacija planira se i za vojno-diplomatsku mrežu u inozemstvu.

U sklopu toga tijekom 2012. zatvorit će se neka od postojećih vojno-diplomatskih predstavništava te će se istodobno uspostaviti učinkovitiji oblik vojno-diplomatskih odnosa, izvijestili su iz Ministarstva obrane. Naglasili su da se zatvaranje pojedinih predstavništava provodi u koordinaciji s bilateralnim partnerima te to neće utjecati na kvalitetu odnosa s tim zemljama.

– Kroz model imenovanja vojnih izaslanika sa sjedištem u Zagrebu, koji bi pokrivali pojedine zemlje, namjera je održati učinkovit sustav u obrambenim bilateralnim odnosima. Poseban naglasak stavljat će se i na mogućnost pokrivanja zemalja s potencijalom za jačanje vojno-industrijske suradnje što otvara nove mogućnosti hrvatskoj vojnoj industriji. Reorganizacija se poklapa sa završetkom mandata jedanaestorice vojnih izaslanika RH čime se dodatno racionalizira cijeli postupak, priopćuju iz ministarstva te dodaju da će se reorganizacijom ostvariti proračunske uštede.

Komentara 7

MI
Mirabela
16:13 15.03.2012.

Ovu ******** koja glumi ministra obrane je trebalo smjeniti i poslati u ... istog momenta kada se na ispraćaju vojnika/inja na putu za Afganistan pojavio u trapericama i jakni (vidi sliku)! A koje to taj ima mentalne sposobnosti i općenitoito znanja da se petlja u zatvaranje/otvaranje bilo kakvih predstavništava?

KR
krilnik2
18:00 15.03.2012.

Pa o tome ce odluciti gospodja ministarka spolnih poslova Pusic, za \"ceo region\"!

DU
Deleted user
15:36 15.03.2012.

Nešto se otvara, nešto se zatvara. Npr. otvara se konzulat u Azarbajdžanu. Problem je što i otvaranje i zatvaranje košta, pa se ne može govoriti o uštedama. Ali važno je da kod nas sve počinje ispočetka od svake nove vlade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije