Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Horor na Kajzerici

Ustavni sudac o šesterostrukom ubojstvu: Ništa od toga nije slučajno. Sustavno je...

Ubojstvo na Kajzerici
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/9
02.08.2019.
u 15:07

"Stoga je razarajuće tužno što niti ovih šest brutalno prekinutih života potpuno redovnih, uobičajenih ljudi, naših sugrađana, susjeda, prijatelja, poznanika vjerojatno neće niti zagolicati savjest onih koji su odavno svjesni da je ovo problem koji se dugoročno i duboko ukorijenio", piše u objavi.

Šesterostruko ubojstvo na zagrebačkoj Kajzerici koje je šokiralo javnost komentirao je na Facebooku sudac Ustavnog suda Goran Selanec.

Njegov status prenosimo u cijelosti: 

"Nije slučajno da je ubojica muškarac. Nije slučajno da su od 5 ubijenih odraslih žrtava njih 3 žene. Nije slučajno da je dvoje ubijenih muškaraca ubijeno jer su bili vezani uz ženu koju je ubojica odlučio satrati u samom korijenu njenog osobnog dostojanstva, kako bi pri tome valjda svima nama pokazao što se događa ženama koje se ne pokore muškarcima poput njega. Nije slučajno da je tu svoju 'pravdu' odlučio iskaliti i na djetetu koje nije njegovo. Na kraju, nije čudno što je "pravednik" odlučio sam sebi oduzeti život i ne dopustiti da mu itko drugi kaže nešto o njegovoj "pravdi", šaljući tako poticaj svima ostalima koji osjećaju potrebu da kazne žene jer su im obeščastile njihov ne ljudski već baš muški ponos, ugled i status.

Video: Kuća strave na Kajzerici

Ništa od toga nije slučajno. Sustavno je.

Stoga je razarajuće tužno što niti ovih šest brutalno prekinutih života potpuno redovnih, uobičajenih ljudi, naših sugrađana, susjeda, prijatelja, poznanika vjerojatno neće niti zagolicati savjest onih koji su odavno svjesni da je ovo problem koji se dugoročno i duboko ukorijenio u način na koji naše društvo poima i sustavno šutke dopušta ovakav odnos prema ženama koje očigledno tretira kao još uvijek manje vrijedan dio Hrvatske.

Ništa od ovog neće dirnuti niti one koji politikantski manipuliraju čak i onim minijaturnim formalnim koracima koje ovo naše društvo poduzima kako bi si na neki način umirilo savjest zbog sada redovito visokog broja pretučenih i ubijenih žena. Ovako nešto će racionalizirati kao čin nekog navodno poremećenog pojedinca te im stoga ovaj socijalni sumrak neće predstavljati neko zavjereničko sistemsko rastakanje hrvatskog bića, iako je u par minuta s lica zemlje zbrisana čitava jedna prosječna hrvatska obitelj.

Tužno je što prihvaćajući sve ovo kao devijaciju nad kojom nemamo kontrolu, pa onda u konačnici niti osobnu građansku odgovornost, svi mi zajedno sudjelujemo u ustaljivanju ovakve seksističke brutalizacije društvenog položaja redovnih, uobičajenih žena u Hrvatskoj", napisao je u statusu.

Komentara 50

AP
ApostolX
15:29 02.08.2019.

Same bljuvotine.Uzrok tragedije jest promašeni svjetski sustav vrijednosti koja cijeni zlo i laž a odustaje od istine.Dok ovaj sustav vrijednosti ne maknemo svima se zlo piše

DI
didokvatrič
15:50 02.08.2019.

Sudac ustavnog suda.Jeli to onaj iz Danteove komedije?Zadnje poglavlje.

AN
angeomihael
15:38 02.08.2019.

Uzrok svega zla jest nepoštivanje Božjih zapovjedi.A onda kuku lele i preljubi i pljačke i terorizam i prebogate kaste i gladni radnici i glave se kotrljajući a kaste pogana likuju. ali samo do vlastite smrti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije