Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđen na 8 godina
Povratak na članak

Ustavni sud ukinuo presudu Branimiru Glavašu

Ustavni sud je očito odlučio danas objaviti ranije donesenu odluku kako ne bi na bilo koji način utjecao na predsjedničke izbore

Komentari 152

Avatar mrado88
mrado88
14:48 12.01.2015.

stvarno nam je pravosuđe učinkovito.....nakon toliko vremena...pozdrav Branimiru Glavašu...pravda je spora ali dostupna....

VL
Avatar Becarina
Becarina
14:48 12.01.2015.

Dolaze nova vremena .

VL
FI
fing
14:47 12.01.2015.

Bravo za naše sporo sudstvo, čovjek je već skoro odradio kaznu od 8 godina, a sada će možda doći oslobađajuća presuda.

VL
Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:02 12.01.2015.

Ljevičari na aparatima. Teški dani za jugonostalgičare i regionaše.

VL
TO
tomislav29
14:56 12.01.2015.

Trebalo je i biti general Devedesetih.

VL
DD
ddh
14:56 12.01.2015.

Tko ce sad snositi odgovornost za to, da se jednog heroja Domovinskog rata vjerojatno sudilo na osnovi "dokaza" Bajica u sprezi sa raznim Pusicima, Terselickima i Savom Strbcem, a pod patronatom komunista koji u tim procesira dirigiraju koga ce se i koliko ce ga osuditi. A heroj Domovinskog rata, Glavas je jos i dobro prosao. Drugog heroja Djuru Brodarca su komunisti sa Bajicem ubili. Ali izgleda, da stvari polako dolaze na svoje mjesto.

VL
MA
Manolo46
15:08 12.01.2015.

Još hitnije i bitnije od ovoga, treba ukinuti onu sramnu presudu za medački džep, jer je to najjači napad na Ustav Republike Hrvatske od njene samostalnosti.

VL
Avatar nisamgladan
nisamgladan
15:15 12.01.2015.

Samo dobre vijesti. Sinoć Kolinda a danas nakon dugog čekanja i Gospodin Glavaš. Dugo smo to čekali.

VL
Avatar Abcda
Abcda
14:53 12.01.2015.

Haha , samo dobre vijesti . Hvala Kolindi. Oslobodit ce oni uskoro i Sanadera , njemu nista nije dokazano .

VL
DU
Deleted user
14:52 12.01.2015.

Dobro su se sjetili poslije cetiri godine.Ocito ih je imenovanje nove predsjednice pozurilo.Inace Glavas je heroj domovinskog rata koji je u montiranom politickom procesu osuden.

VL
GU
General_U
15:26 12.01.2015.

prije desetak dana sam pisao da je presuda glavašu velikim djelom i politička živi bili pa vidjeli .

VL
Avatar kravata
kravata
14:55 12.01.2015.

Čini mi se da prije par dana pisalo da je podržao Josipovića?

VL
DA
darwil
14:48 12.01.2015.

Ako se ne varam njega je" udbaška komunistička družba" kako bi rekao pop Košić smjestila u zatvor a sada ga je HDZ oslobodio.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
15:47 12.01.2015.

Predlažem čitateljima ukucati u Google: "7. sabor HDZ 2002" kao i "Osnivačka skupština HDZ 1989" i podatke sami molim pregledati, Branimir Glavaš je bio značajan sudionik i puno, puno zna o svemu.

VL
DU
Deleted user
16:48 12.01.2015.

Sudstvo u rvata.... Pljuc!

VL
DE
demmian
17:29 12.01.2015.

skojevci se odmah raspametili ... nitko da pročita barem podnaslov ... dakle, odluka je donesena već ranije, ali se nije htjelo objaviti u toku preuzborne kampanje

VL
DU
Deleted user
17:14 12.01.2015.

Kada Ustavni sud ukine presudu Vrhovnog suda znači da država ne funkcionira.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
15:33 12.01.2015.

Komentatori su otišli u potpuno krivome smjeru. Branimir Glavaš je važan svjedok, još živ, raznih događaja u HDZ-u i vlasti Republike Hrvatske. Osnivač HDZ-a na Jaruna i svjedok kako je Tuđman prevario Veselicu. S druge strane, u ratnome metežu, je očito sudjelovao u zločinima gdje mu je sud odredio stupanj krivnje i kaznu. Naprosto je neozbiljno euforično stavljati osudu i sudski progon Branimira Glavaša u vezi s SDP-om i komunistima. Baš naprotiv. Pored dokazane krivnje, gospodin Glavaš je imao i dodatnih problema gdje je bio sudionikom mnogih događaja o kojima drugi sudionici ne žele vidjeti živog svjedoka. Postoji ozbiljna optužba dr. Ivića Pašalića da je upravo Branimir Glavaš bio osoba od povjerenja d. Ive Sanadera i da je na izbornom saboru HDZ-a u skladu s dogovorom s dr. Sanaderom sudjelovao i falsificirao rezultate izbora u kojima je dr. Ivo Sanader postao predsjednikom HDZ-a i na tome mjestu naslijedio dr. Tuđmana porazivši dr. Ivića Pašalića. Nakon toga dr. Pašalić je u konačnici izbačen iz HDZ-a i politički neutraliziran. Evo kako: "U “Lisinskom” je interesnu mrežu Sanaderove frakcije efikasno spasio Branimir Glavaš sa svojim zaštitarima iz Borbaš Securityja. Slavilo se glasno i do dugo u noć, a poraženi pašalićevci su na kraju doslovce plakali. Mnogi izaslanici iz dijaspore koji su podržavali Ivića Pašalića bili su izbrisani s popisa delegata i zaštitari su im zapriječili ulaz u dvoranu “Lisinski”. Pred vratima su, zbog paktiranja s Pašalićem, ostali i Luka Mišetić i Boro Gotovina, odvjetnik i brat haaškog optuženika Gotovine. Glavašev pomoćnik za prebrojavanje listića bio je Ivan Drmić koji je naknadno objavio da je Pašaliću osobno ukrao oko 300 glasova. Javno se ispovjedio i o rezervnom scenariju za poništenje rezultata izbora, krene li izborna matematika u pogrešnom smjeru: trebao je s još dvojicom prevrnuti stol i izmiješati papiriće, da rezultat izjašnjavanja ostane vječno nepoznat." Kraj citata. Dakle gospodina Glavaša nisu proganjali nikakvi "crveni" ili "udbaši", već ga je, kada se ustoličio i učvrstio vlast, maknuo osobno dr. Ivo Sanader. Naravno, pomogli su i nekadašnji Pašalićevi pripuzi Kalmeta i Šuker, ali trebalo je zauvijek ukloniti svjedoka HDZ-ovog unutrašnjeg izbornog cirkusa i prevare. Naravno da SDP-u nije bilo baš krivo da se HDZ obračunava između sebe, ali pad gospodina Glavaša je odradio Ivo Sanader uz još danas aktivne visokopozicionirane članove HDZ-a. Koji su bili među onim pristalicama Iviča Pašalića koji su "doslovce plakali" da bi već drugi dan mu okrenuli leđa. I tada HDZ okreće leđa i naivnim Hrvatima iz BiH, upravo zbog toga što su podržavali Ivića Pašalića. Smatrali su ih stranim tijelom u rukama Pašalića, radili su zbog toga na rasturanju HDZ-a BiH u više frakcija i stranaka u čemu su i uspjeli za vrijeme Sanadera. I sve to zbog dr. Ivića Pašalića. A o svemu tome Glavaš je ključni svjedok. Dokle god je živ, naravno!

VL
DI
Demokracija i sloboda
17:11 12.01.2015.

Ta presuda je najgnjusniji rasizam iz razloga što u ovakvom nakaradnom pravosuđu tri Srbina vrijede više od tisuću Hrvata, Srba, Mađara, Roma, Rusina i ostalih pobijenih u fašističko-komunističko-jugonacističkoj ili velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Osim toga još i nedokazana ubojstva, za koje osuđeni Branimir Glavaš nije dokazano odgovoran.

VL
BO
bobance70
17:41 12.01.2015.

Norca i Glavaša za heroje Hrvatske - odmah.

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.