Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTUUSTAVAN

Ustavni sud Slovenije poništio zakon o porezu na nekretnine

Alenka Bratušek
Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
29.03.2014.
u 20:46

Ustavni sud naredio je vlastima da vrate prethodne propise dok novi porez na nekretnine ne bude usvojen

Ustavni sud Slovenije jučer je poništio zakon o novom porezu na nekretnine jer nije u skladu sa slovenskim Ustavom.

Ustavni sud naredio je vlastima da vrate prethodne propise dok novi porez na nekretnine ne bude usvojen.

Vlada je zakon usvojila u studenom, a do tada Slovenija nije imala porez na nekretnine.

Ovaj zakon bio je ključan za ovogodišnji slovenski proračun. Vlada je očekivala da će im ove godine donijeti od 320 do 340 milijuna eura.

>> Od novog poreza na nekretnine Slovenci će zaraditi 372 milijuna €

Komentara 8

DU
Deleted user
21:50 29.03.2014.

Slovenija se jako trudila oko ovoga, uredila je sve registre.. procijenila nekretnine.. napravila ogroman posao u pripremi. I opet nije uspjelo. Ovo može biti pouka našima da je ovaj porez promašaj. Italija je imala porez na nekretnine i ukinula ga je.

Avatar tigarbbb
tigarbbb
21:35 29.03.2014.

e moj Liniču odavdje vjetar puše ponadao si se na tuđoj muci,ništa ti nisi svojom pameču donio već samo kopiraš šta drugi rade protuzakonito, luzeru jedan koliko još imaš svojih podobnih koji nezakonito s tobom posluju

IC
ICCO
22:35 29.03.2014.

Porez na nekretnine je pljačkaški pohod nezasitnih koji su najavom ovog poreza uništili tržište i razorili vrijednost nekretnina. Linić bi da se stan od 80m2 prodaje za 15.000 Eura i još da se na njega plati godišnje 3.000 Eura, onda bi valjda bio sretan. Ali neće ići druže Slavko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije