Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz izdvojeno mišljenje
Povratak na članak

Ustavni sud odbacio žalbu 'Istine o Istanbulskoj'

Miroslav Šumanović imao je izdvojeno mišljenje: "Bazični zdravi razum nalaže zaključiti da sprječavanje prikupljanja potpisa za referendumsku inicijativu izravno potkopava samu bit prava na referendum"

Komentari 97

ST
stefj
23:38 13.06.2018.

Mislim da odluka suda jasno pokazuje da je ustavni sud politički. Ako zabrana skupljanja potpisa nije grubo onemogućavanje demokratskog prava građana onda ne znam što je... Ovo pokazuje i kojim putem će ići odluke o ustavnosti referendumskog pitanja, narod može zaboraviti da će na referendumu odlučivati o nečemu. Ustavni sud će čuvati Plenkovićevu vladu i općenito poredak koji ih je doveo do pozicija...

VL
LU
Lujo123
23:46 13.06.2018.

plagijatora šeparovića bjelodano netko jaaako stišće za testise! U Rijeci je suspendiran Ustav kaj je isto kaj i državni udar, a ustavnim sucima to nikaj ne govori! Pa koja je to banda ljudi moji! UŽAS!!! Svaka riječ gospodina Miroslava Šumanovića je na mjestu! Treba ići dalje na sudove u toj EU - možda tam nisu potpuno korumpirani!

VL
Avatar Obama
Obama
23:35 13.06.2018.

Pošto je Predsjednik Ustavnog suda obrazložio da za prikupljanje potpisa nisu potrebne dozvole lokalnih i gradskih vlasti već samo prijava policiji mjesta prikupljanja ispada da svi koji su naplaćivali Građanskoj inicijativi "Narod odlučuje" MORAJU vratiti novac za sve naplaćene lokacije.

VL
BA
bakulušić
23:49 13.06.2018.

Sve je ovo posljedica "pomirbe" i izostanka lustracije. Bit će toga još jer je sve u rukama bivših komunista i partizanske djece.

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:05 14.06.2018.

Dajte molim vas tko je imenovao ustavne suce, seoski strančarski banditi kao na divljem zapadu, prema tome šta se čudite, referendum i kraj priče.

VL
JF
josip.frank17
23:57 13.06.2018.

Ustavni sud je politicki sud i kao takav treba pod hitno ukinuti

VL
Avatar toxic alien
toxic alien
01:25 14.06.2018.

Zalosno, prezalosno! Ustavni sud bi trebao biti iznad politike. Ustavni sud bi trebao stititi gradjane od politicara tipa Obersnela i njihove samovolje. Ako u jednoj drzavi Ustavni sud ne prepoznaje krsenje bazicnih demokratskih prava, onda treba mijenjati ili ustav ili Ustavni sud. U ovoj presudi ustavnog suda ima vise nego dovoljno materijala za tuzbu Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Nadam se da udruga "Istina o Istanbulskoj" nece stati na ovome i dozvoliti lokalnim serifima da se ponasaju kao feudalci.

VL
AL
alf
03:38 14.06.2018.

Sto kaze Evropski sud po tom pitanju? Ako zabrana skupljanja potpisa nije krsenje zakona i normi, kako je moguce da je normalno i zakonito donijeti odluku koja pogadja sve. Dali mi kao pojedinci imamo pravo na zastitu svojih prava? Clanovi ustavnog suda su otpisani politicari pa im se stranka zahvalila imenovanjem na Ustavni sud. Znanje nije vazno, VIP je zakon.

VL
Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
00:37 14.06.2018.

Uhljebi

VL
GO
Gomila
01:41 14.06.2018.

Obersnel je potomak gestapa

VL
GO
Gomila
01:42 14.06.2018.

Obersnel I hitler dva brata

VL
PA
Papan
06:19 14.06.2018.

Krvlju stečena sloboda se izgubila bez ispaljenog metka.

VL
PA
pax5
06:37 14.06.2018.

Nisu ustavni suci svete krave, pa nama sudstvo i pravosude i jesu neučinkociti da ne kazem korumpirani...A oni bi trebali biti mjerilo pravednosti u Hr...

VL
PE
peronja
07:36 14.06.2018.

kad će u Ustavno sudu biti većina kao g. Šumanović, onda će RH biti demokratska država. Odluka US je da nema kršenja Ustava od strane Obersnela, a u obrazloženju piše da je kršio Ustav, ali ne tako puno, da nije jadno, bilo bi smiješno. No, na žalost, postali smo tragikomična država. A i obrazloženje da si je udruga sama kriva jer nije ni trebala tražiti dozvolu Obersnela (i Beljaka, učinio je nešto slično u Samoboru), vrhunac je cinizma.

VL
SO
Somelier
07:20 14.06.2018.

Pitam se kakove šanse kraj ovakovih ustavnih sudaca imamo da se ide na referendum.

VL
CR
CROLINDA
07:58 14.06.2018.

ta istanbulska je također konstrukt masonskosotonske klike koja tako podvaljuje rodnu ideologiju kako bi se time trovala djeca već od vrtićke dobi - iluminatska pobačajna klika koja sustavno i vrlo promišljeno i organizirano planski i dogovoreno uništava čovječanstvo i ratuje uje protiv božjeg spasenjskog plana za čovjeka a sve to rade pod krinkom inače pozitivnih parola kao što su tolerancija milosrđe jednakost feminizam prava i slobode - dok svako negodovanje na nenormalnost i nemoralnost istog ponašanja napadaju kao fašizam ili nazadnjaštvo

VL
Avatar javorko
javorko
07:50 14.06.2018.

Sudac pokazite gdje pise u Ustavu a citao sam ga da je loklana samouprava odreduju tko smije a tko ne smije politicki lobirati,pokazite mi aleju iu kojoj decidirano da celnik lokskne samouprave ima neogracino pravo odredivanja?Vojka treba kazneno prijaviti zbog krsenja ljudskh prava

VL
DU
Deleted user
04:11 14.06.2018.

Ovakav stav i odluka Ustavnog suda, uz čašnu iznimku g. Šumanovića , izrazito je zabrinjavajući,jasno pogoduje feudalno(šerifovskom) upravljanju 'podanicima od najnižih razina vlasti i ne pridonosi bilo kakvoj mogućnosti promjene, a kamoli inicijative. Referendumska inicijativa nije ni po kojoj osnoviovi narušila temelje naše Republike Hrvatske niti povrijedila bilo čije elementarno pravo pa stoga nije bilo osnove da bilo tko sa pozicije moći spriječi pravo građanima da prikupljajuju potpise po osnovi osnovnih demokratskih prava i univerzalnih demokratskih načela. Svakako sramotno I zastitnički prema nosioima vlasti. Nije teško zaključiti što slijedi dalje. Ustavni sud se ponaša poput produžene ruke Vlasti što silno zabrinjava. i ovakovim pristranim odlukama nepobitni narušavanja i srozava ugled ove visoke institucije na štetu građana.

VL
NE
nekidrugidan
09:15 14.06.2018.

Manje više, svima je jasno da je ustavni sud RH politički sud pa ovakva odluka ne iznenađuje. Ako Ustavni sud još odluči da su referendumska pitanja neustavna, HDZ i SDP se mogu pozdraviti s vlašću. Narodu neće preostati ništa drugogo nego da na izborima proguraju neke druge.

VL
IS
istina00
08:01 14.06.2018.

čestitke šumanoviću, on je pokazao što znači biti normalan čovjek, stručnjak i imati svoje "ja"!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.