Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poništeno rješenje AZTN-a

Ustavni sud obranio Sokol Marića: Nije dogovorio kartel

Security
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
13.02.2018.
u 19:20

Poništeno je rješenje AZTN-a o postizanju zabranjenog sporazuma o cijeni rada, kao i rješenje Visokog upravnog suda jer nije bilo dokaza

Ustavni sud stao je na stranu tvrtke Sokol Marića i odlučio da ta tvrtka kao ni još šest tvrtki iz zaštitarskog sektora nisu sklopili zabranjeni sporazum. Podsjetimo, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja kaznila je zaštitare zbog navodnog dogovaranja cijena rada na tržištu i to kaznama u ukupnom iznosu od 5,32 milijuna kuna od kojih je 1,33 milijuna kuna kazne razrezano Sokol Mariću. Sada je Ustavni sud poništio i rješenje AZTN-a o kaznama i presudu Visokog upravnog suda i vratio predmet na početak ponovno u AZTN.

Ustavni sud u obrazloženju navodi da Agencija nije navela pravno relevantne razloge za svoj zaključak da je postignut kartelni dogovor, nego je koristeći medijske članke i rabeći pojmove “nedvojbeno” i “nesporno” pokušala izjednačiti dva potpuno različita pojma “minimalnog troška rada zaštitara” i “minimalne cijene zaštitarskih usluga”, kako bi obrazložila i utemeljila svoju odluku. Slijedom analize ukupnog postupka Ustavni sud u svojoj odluci utvrđuje da je navedeni pristup Agencije i Visokog upravnog suda arbitriran, te da je slijedom istoga podnositelju tužbe povrijeđeno pravo na pravično suđenje.


– O pristranost Agencije, kao i medijskom forsiranju određenih teza u ovom slučaju svjedoči i nekoliko izjava predsjednika vijeća Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Mladena Cerovaca koji je u svojim javnim istupima prejudicirao odluke Agencije i prije nego su one i formalno donesene, a poradi čega će društvo podnijeti kaznenu prijavu za pričinjenu štetu u poslovanju društva Sokol Marić – priopćeno je iz zaštitarske tvrtke Sokol Marić. 
Tržište zaštitarskih usluga ostvaruje oko 1,2 milijarde kuna prihoda godišnje. Četvrtinu tog iznosa ostvaruje Sokol Marić.

Security
1/15
Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
22:09 13.02.2018.

Para vrti gdje burgija neće.Baš sam iznznadjen ovom presudom,nemoguće.

ZG
zg223
13:24 13.02.2018.

i dobit ce ih od svoje prijateljice sutkinje vjerojatno..apsurdistan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije