Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ustavni sud obranio Sokol Marića: Nije dogovorio kartel

Poništeno je rješenje AZTN-a o postizanju zabranjenog sporazuma o cijeni rada, kao i rješenje Visokog upravnog suda jer nije bilo dokaza
13. veljače 2018. u 19:20 2 komentara 844 prikaza
Security
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Ustavni sud stao je na stranu tvrtke Sokol Marića i odlučio da ta tvrtka kao ni još šest tvrtki iz zaštitarskog sektora nisu sklopili zabranjeni sporazum. Podsjetimo, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja kaznila je zaštitare zbog navodnog dogovaranja cijena rada na tržištu i to kaznama u ukupnom iznosu od 5,32 milijuna kuna od kojih je 1,33 milijuna kuna kazne razrezano Sokol Mariću. Sada je Ustavni sud poništio i rješenje AZTN-a o kaznama i presudu Visokog upravnog suda i vratio predmet na početak ponovno u AZTN.

Mladen Cerovac Mladen Cerovac AZTN je zauzdao Agrokor

Ustavni sud u obrazloženju navodi da Agencija nije navela pravno relevantne razloge za svoj zaključak da je postignut kartelni dogovor, nego je koristeći medijske članke i rabeći pojmove “nedvojbeno” i “nesporno” pokušala izjednačiti dva potpuno različita pojma “minimalnog troška rada zaštitara” i “minimalne cijene zaštitarskih usluga”, kako bi obrazložila i utemeljila svoju odluku. Slijedom analize ukupnog postupka Ustavni sud u svojoj odluci utvrđuje da je navedeni pristup Agencije i Visokog upravnog suda arbitriran, te da je slijedom istoga podnositelju tužbe povrijeđeno pravo na pravično suđenje.


– O pristranost Agencije, kao i medijskom forsiranju određenih teza u ovom slučaju svjedoči i nekoliko izjava predsjednika vijeća Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Mladena Cerovaca koji je u svojim javnim istupima prejudicirao odluke Agencije i prije nego su one i formalno donesene, a poradi čega će društvo podnijeti kaznenu prijavu za pričinjenu štetu u poslovanju društva Sokol Marić – priopćeno je iz zaštitarske tvrtke Sokol Marić. 
Tržište zaštitarskih usluga ostvaruje oko 1,2 milijarde kuna prihoda godišnje. Četvrtinu tog iznosa ostvaruje Sokol Marić.

Security
1 / 15
Oružana pljačka zaštitarskog vozila koje je prevozilo novac
Zlatko Marić 70 posto duga Sokol Marić u predstečaju zbog Agrokora Sokol Marić Poslovanje Sokol Mariću trećina ukupne dobiti 123 zaštitarske tvrtke Zagreb: Nepoznati počinitelji orobili vozilo tvrtke Mediteran Security Filmska pljačka Presreli kombi za prijevoz novca i pobjegli s milijun kuna plijena
ČUDOTVORNA METODA
Kim Kardashian svoju mladolikost duguje tretmanima kisikom

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar grom76
    grom76:

    Para vrti gdje burgija neće.Baš sam iznznadjen ovom presudom,nemoguće.

  • zg223:

    i dobit ce ih od svoje prijateljice sutkinje vjerojatno..apsurdistan